La Biblioteca Central acull l'exposició 'Adrià Gual, l'Escenògraf de la Modernitat'


  • Comparteix:

Cartell promocional de l'exposició

Cartell promocional de l'exposició

L'exposició 'Adrià Gual, l'escenògraf de la modernitat' obre portes aquest divendres a la tarda a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. La mostra, que es podrà veure fins al 31 de juliol, és una producció de l'Institut del Teatre i està cedida per la Diputació de Barcelona.

L'exposició estarà oberta els dilluns, de quatre de la tarda a nou del vespre, de dimarts a divendres de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre, i els dissabtes de deu matí a set de la tarda.

La mostra és itinerant, està comissariada per Anna Solanilla i dóna a conèixer la figura d'Adrià Gual, fundador de l'Institut del Teatre i renovador del teatre i l'escenografia catalana de principis del segle XX.

Adrià Gual (1872-1943)
Escriptor, poeta, dramaturg, cineasta, director d'escena, escenògraf, pedagog, pintor, grafista i il·lustrador vinculat al Modernisme i al Simbolisme. Va ser una de les figures centrals del traspàs del Modernisme al Noucentisme.

Fundador del Teatre Íntim (1898-1928), de l'Escola Catalana d'Art Dramàtic, més tard anomenada Institut del Teatre (1913), i, entre d'altres institucions culturals, de la productora cinematogràfica Barcinógrafo (1913).

'Adrià Gual, l'Escenògraf de la Modernitat' forma part dels actes de celebració del centenari de l'Institut del Teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.