El Teatre-Auditori oferirà quatre funcions adaptades a persones amb discapacitat sensorial


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori oferirà aquesta temporada quatre funcions adaptades a persones amb discapacitat sensorial i gent gran. Amb aquesta proposta l'equipament cultural se suma a la programació del Teatre Accessible, una iniciativa que vol ser una via d'inclusió i capacitació per aquest col·lectiu. El tret de sortida serà aquest dissabte amb 'L'Avar' de Molière i continuarà amb 'Caiguts del cel', 'Avui no sopem' i 'La asamblea de las mujeres'.

En aquestes quatre funcions, s'oferirà un servei de subtitulació i audiodescripció de l'obra. Les persones amb problemes d'oïda també podran utilitzar el bucle magnètic, una tècnica que permet enviar el so directament als audiòfons i millorar la nitidesa del discurs. Els usuaris podran accedir a aquestes prestacions a través de l'aplicació per a mòbils de Teatre Accessible o amb els dispositius que es facilitaran a l'entrada de l'equipament.

El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha explicat que a Sant Cugat hi ha usuaris que ja han demanat aquests serveis.

Pep Tugues

Més d'una desena de persones ja ens ha sol·licitat aquest sistema. Això demostra que gràcies a aquest sistema hi ha persones que podran gaudir del món del teatre al nostre equipament.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assegurat que l'Ajuntament treballa per convertir els equipament municipals en espais més inclusius.

Carmela Fortuny

Quan parlem de la veritable inclusió, parlem de no fer una programació específica per a alguns col·lectius sinó d'ncloure tothom a la programació regular.


En aquest sentit la titular de Cultura ha afirmat que el nou teatre de La Unió i la nova biblioteca central ja seran equipaments accessibles i adaptats a persones amb discapacitat sensorial.

La Fundació Vodafone, el Centro de Rehabilitación Laboral Nueva Vida, la Fundació Els Tres Turons i Aptent solucions són els impulsors d'aquesta iniciativa, que arriba a la sisena edició amb una programació que inclou 17 teatres de l'Estat espanyol amb 65 produccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.