Francesc Mauri: 'Catalunya ha patit un retrocés en l'ús de les energies renovables'


  • Comparteix:

Francesc Mauri / Foto: TV3

Francesc Mauri / Foto: TV3

El meteoròleg Francesc Mauri presenta el seu darrer llibre, 'Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?', al 'Sant Cugat a Fons'. Mauri recull petits gestos que es poden aplicar cada dia a casa nostra o a l'empresa per ser més sostenibles. Segons el meteoròleg, es pot disminuir el consum energètic de la nostra llar amb hàbits que, d'una banda, reduiran la despesa a la nostra factura i, de l'altra, que el medi ambient agrairà.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:

- 'La situació de les renovables a Catalunya no és bona. El darrer govern del PP ha aturat la implantació de les renovables. (...) L'energia nuclear és la font de generació d'electricitat principal'.

- 'Un canvi d'hàbits senzill permetria ser més sostenibles. Hi ha comercialitzadores elèctriques que ens poden proporcionar energia verda i només ens cal fer una trucada per fer aquest canvi'.

- 'La mobilitat en cotxe particular pot ser sostenible si apostem pels vehicles de gas o elèctric. Surten a compte després d'una inversió inicial elevada. La diferència es recupera perquè es deixa de pagar peatges i aparcament a zona blava'.

- 'Canviar la calefacció a un habitatge no és fàcil, però sí que podem millorar l'aïllament de l'edifici. Una fórmula econòmica és introduir pasta de paper a parets i sostres. Això redueix la factura de la calefacció'.

- 'La tecnologia LED ho està 'petant'. Hi ha bombetes LED que donen molt bon resultat i que tindran una vida útil ben llarga'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.