Un mes per a Sant Jordi: coneix les activitats del Dia del Llibre a Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dels moments del Sant Jordi de l'any passat / Foto: Localpres

Un dels moments del Sant Jordi de l'any passat / Foto: Localpres

La venda de roses solidàries, actuacions de música i dansa en directe i recitals de poemes seran algunes de les principals activitats que proposen diverses entitats per Sant Jordi. Pim Pam Pum instal·larà una parada de roses solidàries a la plaça del Rei, i l'Escola Fusió ho farà a la plaça d'Octavià. De la seva banda, el Servei Local de Català (SLC) organitza la setena edició del recital poètic 'A tota veu', en col·laboració amb Òmnium i amb la presència de l'actor Jordi Bosch i el periodista Josep Maria Vallès. Les activitats relacionades amb la diada començaran però el 4 d'abril amb un recital sobre Lorca a la Gabriel Ferrater.

L'entitat Pim Pam Pum destinarà els beneficis de la venda de roses al projecte de Batucada al Centre Obert, que enguany busca finançament per seguir amb el projecte per manca de subvencions. Ho ha explicat a Cugat.cat el president de Pim Pam Pum, Jordi Calm.

Jordi Calm

Enguany destinem els diners a becar els infants del Centre Obert.


A més, la plaça del Rei també acollirà la tradicional ballada de Sant Jordi de l'Esbart Sant Cugat, i la representació de la llegenda de Sant Jordi amb diferents finals alternatius de la mà d'actors i actrius amateurs.

De la seva banda, l'Escola Fusió vendrà roses solidàries a la plaça d'Octavià per col·laborar amb La Marató de TV3 i per finançar els viatges de músics del centre, que enguany visitaran la Selva Negra alemanya i Varsòvia.

A més, els alumnes de l'escola actuaran en directe durant el dia. L'escola de música i dansa també oferirà el dissabte 28 d'abril a la una del migdia el tradicional concert de Sant Jordi, una actuació gratuïta a càrrec de l'Orquestra Fusió que tindrà lloc a la Sala Polivalent del Conservatori. Són paraules de la directora de l'escola, Gemma Navarra.

Gemma Navarra

L'Orquestra Simfònica oferirà un repertori de Beethoven i altres compositors. Serà un concert molt variat i acabarem amb molta marxa.


Finalment, el Servei Local de Català (SLC) organitzarà la setena edició del recital 'A tota veu' a la plaça Augusta, en què diverses parelles lingüístiques recitaran poemes en diferents llengües. Ho ha explicat a Cugat.cat la responsable del SLC, Mar Oñate.

Mar Oñate

El que ens espera és una gran varietat de llengües i de procedències. Persones amb diferents formacions i amb diferents motius per haver arribat a Sant Cugat.


La setmana de Sant Jordi el servei lingüístic també muntarà, en col·laboració amb l'Escola d'Adults, una taula de correllibres a la Casa de Cultura.

Altres activitats complementàries
Més enllà de les activitats del 23 d'abril, Sant Cugat celebrarà la diada durant tot el mes. Així, les biblioteques de la ciutat acolliran activitat com una lectura de peces de Lorca, que tindrà lloc el 4 d'abril a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater a les vuit del vespre a càrrec de Dolors Vilarasau.

Can Ninot també oferirà una representació de titelles de la llegenda de Sant Jordi. Serà en una sessió doble, el 21 d'abril a les sis de la tarda i l'endemà a les dotze del migdia. Les entrades tenen un preu de 7,5 euros.

Una de les activitats que repeteixen és la festa del Llibre Gegant, que enguany tindrà lloc al Claustre del Monestir, ja que a l'espai habitual, la plaça de Barcelona, s'hi estan fent obres. La trobada, on il·lustradors donen forma contes explicats per infants, tindrà lloc el 22 d'abril d'onze del matí a dues del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.