El Premi Nacional de Cultura Jordi Pàmias, al Thau per Sant Jordi


  • Comparteix:

El poeta guissonenc Jordi Pàmias / Foto: ACN

El poeta guissonenc Jordi Pàmias / Foto: ACN

El darrer Premi Nacional de Cultura, Jordi Pàmias, visita aquest dilluns l'escola Thau per atorgar els premis dels Jocs Florals del centre educatiu. El poeta és un dels reclams de la festivitat de Sant Cugat a l'escola, que ha ambientat les instal·lacions com si fossin una biblioteca. La inauguració a l'amfiteatre és a un quart de deu del matí i el certamen literari, amb Pàmias, a les tres de la tarda.

Els mil alumnes del centre participen a la diada del centre, que s'ha convertit en una biblioteca gegant amb motiu de la inauguració, aquest curs, de la nova biblioteca del Thau.

Visita del Premi Nacional de Cultura
Jordi Pàmias (Guissona, 1938) és autor d'una obra construïda amb constància, plasmada majoritàriament en poesia però també, fruit de la seva recerca contínua, en assaig, teatre i narrativa. Des que el 1969 va guanyar el premi Joan Salvat-Papasseit amb 'La meva casa', Pàmias ha publicat una vintena de poemaris entre els quals 'Fantasia per a ús de la gent sàvia' (1974), premi Màrius Torres, 'Flauta del sol' (1979), premi Carles Riba, 'Àmfora negra' (1985), premi Vicent Andrés Estellés, 'Entre el record i el somni' (1992), premi Ciutat de Palma, 'Narcís i l'altre' (2001), premis Miquel de Palol de Girona i Cavall Verd, 'Terra cansada' (2004), premis de la Crítica Catalana i Crítica Serra d'Or, 'La veu de l'àngel' (2009) i 'Al cor del món' (2013), entre altres. L'editorial Pagès n'ha publicat l''Obra poètica completa' (2004-2016) en sis volums i més de 1.100 pàgines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.