Sant Cugat i Berlín, units per la guitarra en un concert conjunt a l'Aula Magna de l'EMMVA


  • Comparteix:

Alumnes de guitarra del Conservatori de Sant Cugat-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (EMMVA) i del Landesjugendgitarrenorchester de Berlín (LJGO) han unit esforços aquest diumenge en un concert a l'Aula Magna per mostrar al públic el treball conjunt fet entre els dos centres. El Goethe Institut de Barcelona ha estat l'encarregat d'organitzar aquest intercanvi en el qual els integrants de l'orquestra berlinesa han passat uns dies vivint amb les famílies de Sant Cugat.

Per la banda santcugatenca han participat dos conjunts de guitarra de l'EMMVA amb alumnes del Conservatori que encara no formen part de cap grup. La professora de guitarra del centre Laura Fontanals ha explicat a Cugat.cat que aquest intercanvi ha servit perquè 'els alumnes puguin experimentar què és formar part d'una orquestra'.

Laura Fontanals

Des del departament de guitarra vam començar a treballar en un projecte per crear un conjunt de guitarres perquè els alumnes d'avançat i grau professional poguessin experimentar què és tocar en una orquestra.


Fontanals també ha destacat aquesta experiència com una oportunitat de descobrir 'que la música és un llenguatge universal'.

Laura Fontanals

És una experiència molt enriquidora. Portem dos dies d'assajos i veiem que tot i no parlar el mateix idioma els alumnes es comuniquen i toquem en conjunt.


El conjunt de guitarres de l'EMMVA i l'orquestra alemanya oferiran el mateix concert aquest dilluns a la Cripta de la Basílica de la Sagrada Família a les nou de la nit.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.