La Simfònica Sant Cugat porta Teatre-Auditori un cant a la resistència de Txaikovski

El violoncelista Guillermo Pastrana i el director Michal Nesterowicz, artistes convidats


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Localpres

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat / Foto: Localpres

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat porta aquest dijous al Teatre-Auditori la 5ª Simfonia de Txaikovski amb el director Michal Nesterowicz i el violoncel·lista Guillermo Pastrana com a convidats. L'espectacle començarà a les nou de la nit i les entrades tenen un preu d’entre 14 i 28 euros a l’amfiteatre i 28 euros a platea.

ESCOLTA-HO

El director titular de l’OSSC, Josep Ferrer, ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per parlar d’aquesta proposta que l’any 1941 es convertia en un emblema de la resistència, la democràcia i la llibertat després que l'Orquestra Simfònica de Leningrad seguís tocant-la mentre la ciutat era bombardejada.

Durant l'entrevista, Ferrer ha elogiat els dos convidats reconeguts internacionalment que té l'orquestra. 'Pastrana és un grandíssim solista i fa variacions d'una elegància i finesa extraordinària', ha dit del violoncel·lista, que s’ha desplaçat des de Suïssa per formar part de l'espectacle. Com explica el director, la simfonia és molt exigent i els músics s'hi entreguen al cent per cent. 'Acaben el concert com si haguessin fet un partit esportiu', ha dit.

Ferrer també ha opinat que aquesta és una obra 'per gaudir-la en directe' i ha explicat que l'últim concert que es va fer a Vilassar de Dalt, va ser un èxit rotund. 'Van ser els aplaudiments més llargs i contundents que hem rebut mai, la gent estava entusiasmada'.

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat també portarà aquesta temporada 'Els Planetes' de Holst amb el Cor Vivaldi i 'Shéhérazade' de Rimski-Kórsakov.




Josep Ferrer

Els músics estan entregadíssims i quan acaben el concert estan esgotats com si haguessin participat en un partit esportiu. És una simfonia exigent, brillant i fantàstica amb la qual tothom s’hi juga la vida i toca moltíssim. És una obra d’aquelles per gaudir-la en directe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.