El somni de construir una escola al Nepal


  • Comparteix:

Detall de la portada del llibre / Foto: Plataforma Editorial

Detall de la portada del llibre / Foto: Plataforma Editorial

El 2012, quan només tenia 21 anys, Aina Barca marxa un mes a Hetauda, una ciutat al sud del Nepal, i descobreix que els menors amb discapacitat intel·lectual estan privats d'una educació digna. És aleshores quan decideix fundar l'ONG Família de Hetauda i, un any més tard, impulsa la construcció de Asha School (Escola de l'Esperança). Barca visita aquest dissabte Sant Cugat per presentar el seu llibre, 'Asha o la fuerza de la esperanza. El sueño de levantar una escuela en Nepal', en què explica la seva lluita per escolaritzar els nens i nenes del Nepal. Així ho ha avançat l'escriptora en una entrevista a Cugat.cat. La cita és a les sis de la tarda a l'Abacus.

ESCOLTA-HO

L'Escola de la Esperança, Asha School, va obrir portes el desembre de 2013 i va acollir els primers cinc alumnes amb alguna discapacitat intel·lectual. Actualment, el centre acull 43 nens i nenes. Asha School és la primera i única escola d'educació especial d'Hetauda, un districte de 2.500 quilòmetres quadrats. Una dona jove i estrangera es veurà sola en una societat profundament patriarcal, enfrontant-se a amenaces, coaccions i abusos per complir els seus objectius.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.