Nova fórmula editorial per donar suport a la cultura local

L'escriptor Josep Amorós, Edicions Xandri i Finques Amat en són els impulsors i la clau és la incorporació de la figura del mecenes


  • Comparteix:

L'escriptor Josep Amorós, la cap de marketing de Finques Amat, Vanessa Piñeiro i l'editor i director de cinema JR Armadàs / Foto: Cugat Mèdia

L'escriptor Josep Amorós, la cap de marketing de Finques Amat, Vanessa Piñeiro i l'editor i director de cinema JR Armadàs / Foto: Cugat Mèdia

L'escriptor santcugatenc Josep Amorós ha publicat el seu segon llibre, 'Cròniques de Macondo'. Per aconseguir-ho, s'ha llançat en una nova aventura editorial on entren com a segons protagonistes l'editorial de proximitat Edicions Xandri, propietat de Joan Ramon Armadàs, i Finques Amat com a mecenes del projecte. Les tres parts de l'aventura han decidit unir sinergies per trobar una fórmula que sigui sostenible i, així, donar suport a la cultura santcugatenca.

ESCOLTA-HO

La primera experiència editorial de Josep Amorós, amb una editorial de Castelló, va seguir els mètodes tradicionals. Quan l'escriptor va plantejar-los 'Cròniques de Macondo', no els va acabar d'encaixar el projecte perquè la temàtica era massa local. El llibre és un recull de 75 microrelats sobre Sant Cugat que han aparegut en l'últim any i mig al 'TOT Sant Cugat'. Així doncs, 'havíem de buscar una fórmula que ens permetés donar-li una distribució local compensada, que fos rendible per a l'editorial', ha explicat Josep Amorós. I així van pensar en l'antiga figura del mecenes. Per l'editorial aquest projecte ha significat tenir des del primer dia tota l'edició venuda, per l'autor poder veure el seu llibre publicat i per l'empresa, un actiu publicitari diferent.

Sota el paraigua d''Amat Cultura', la immobiliària patrocina les presentacions de diferents llibres de Sant Cugat per retornar als clients els guanys de l'empresa i donar suport a la cultura de proximitat. L'empresa obsequiarà els clients que estrenen nova llar amb el llibre. 'Ens va semblar un detall molt maco', ha expressat la cap de màrqueting d'Amat, Vanessa Piñeiro.

Per la seva part, l'editor Joan Ramon Armadàs, que abans de fundar Edicions Xandri s'havia autopublicat tres llibres, va entendre a la perfecció la situació i va acceptar editar 'Cròniques de Macondo'. 'Ja hem repetit aquesta fórmula altres vegades perquè ens hem trobat molts autors novells que no troben editorials o editorials petites que no donen a l'abast, com a vegades nosaltres'.



Josep Amorós

Una fórmula que ens permetés donar-li una distribució local compensada que fos rendible per l'editorial i assumible



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.