La banda amb segell santcugatenc Franc, a un pas de la fase final del Sona9

La proposta de Francesc Abril s'ha imposat al concert preliminar amb el 72% del vot popular


  • Comparteix:

Un moment de l'actuació de Franc al Sona9 / Foto: Youtube Sona9

Un moment de l'actuació de Franc al Sona9 / Foto: Youtube Sona9

Franc, el projecte del santcugatenc Francesc Abril, és a punt d'entrar a la fase final del Sona9, el certamen musical impulsat per la revista 'Enderrock'. La classificació, en una actuació aquest dimarts a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona, s'ha completat amb escreix, ja que la banda ha aconseguit el 72% del vot popular i s'ha imposat a Lluís Arruga (22%) i a Irieix (6%). Franc va néixer de la col·laboració entre Abril i el guitarrista Marc Sambola.

En declaracions a Cugat Mèdia, Francesc Abril ha assegurat que estan 'molt contents' de la resposta del públic i explica que el concurs, per a ells, 'és un repte i una oportunitat'. Com a grup els agrada 'jugar i experimentar' i el Sona9 i les seves diverses proves i fases ho permet, alhora que vas 'creixent com a banda'.

Ara caldrà esperar a la resta de grups guanyadors sorgits dels sis concerts preliminars, dels quals cinc s'enfrontaran a la fase final del concurs, que tindrà lloc el 20 de setembre. Un l'escollirà el públic, en votació popular, i els altres quatre el jurat. Les darreres proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics i les gravacions a la Bucbonera Studios que tindran entre el 5 i el 31 d'octubre, amb l'assessorament de la cantant Joana Serrat. Els tres artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del concurs, prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Franc no és només l'apel·latiu afectuós amb el qual es dirigeixen els familiars de Francesc Abril, també és tota una declaració d'intencions del santcugatenc, que afirma que 'la música que faig és amb el cor, és honesta'. Franc sona a pop d'autor amb influències del soul i del folk amb lletres que parlen de les emocions humanes i de les experiències del propi Abril.




Francesc Abril

A nosaltres ens agrada molt jugar i arriscar i és un concurs que té diverses fases i proves. La gent ens pot veure i nosaltres podem anar millorant poc a poc. És un repte i una oportunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.