Els socis de La Unió aproven la dissolució del consorci i exigeixen una entrada 'immediata'

La proposta inicial de liquidació cedeix el 26% de la propietat a La Unió i el 74% restant, a l'Ajuntament


Temes relacionats

[Cronologia] La remodelació i viabilitat de La Unió, onze anys de negociacions (13/mar/21)


  • Comparteix:

L'assemblea de socis de la Unió s'ha celebrat al Celler Modernista / Foto: Cugat Mèdia

L'assemblea de socis de la Unió s'ha celebrat al Celler Modernista / Foto: Cugat Mèdia

La Unió Santcugatenca acceptarà la proposta de l'Ajuntament per liquidar el consorci. Així ho ha aprovat per majoria absoluta l'assemblea extraordinària de l'entitat aquest dissabte amb l'objectiu de repartir la propietat dels espais de l'edifici i treballar per la gestió cultural. La proposta inicial de liquidació donaria el 26% de la propietat a la Unió i, el 74% restant, al consistori. Això sí, la condició que posa la Unió és la d'una 'entrada immediata' al nou edifici per poder reactivar la seva activitat. El Consorci de la Unió, format per l'Ajuntament i l'entitat, es va establir el 2017.

Els socis i sòcies han donat llum verda a la liquidació del Consorci de la Unió amb 74 vots a favor, 4 en contra, 3 abstencions i 3 vots en blanc en una assemblea que s'ha celebrat al Celler Modernista i, també, s'ha pogut seguir telemàticament.

El president de la Unió, David Pujol, ha explicat que han rebut el suport dels socis per tirar endavant la proposta de l'Ajuntament i engegar les negociacions "per responsabilitat" i per "no continuar amb aquest bloqueig". Pujol també ha especificat que, tot i que encara "queda molt per endavant" per aprovar la proposta, amb el que sí que estan d'acord és amb la proposta de repartiment de la propietat. En aquest cas, la Unió es quedaria amb el 26% de la finca (sales polivalents, despatxos i el bar) i l'Ajuntament seria titular del 74% restant, que inclou el teatre i la Sala Clavé. El president de l'entitat ha afegit que encara queden "mil i un detalls" per perfilar, com el repartiment de les despeses comunitàries.

Per poder acceptar aquesta proposta de liquidació, la Unió Santcugatenca "exigeix" a l'Ajuntament que els entregui les claus de l'edifici per poder fer una "entrada immediata" aquest dilluns i reactivar l'activitat cultural de l'entitat.

Aquest dissabte, la Unió Santcugatenca ha convocat als seus socis i sòcies en una doble assemblea. En la sessió ordinària s'han aprovat els comptes de resultats del 2019 i del 2020, així com el pressupost del 2021. També han ratificat la renovació de càrrecs de la Junta directiva, uns tràmits pendents des del 2019, i el canvi de logotip de l'entitat. Finalment, l'assemblea extraordinària ha servit per presentar als assistents la proposta de l'Ajuntament per liquidar el Consorci de la Unió i sotmetre-la a votació.




David Pujol

Els socis, per responsabilitat i per no continuar amb aquets bloqueig en el qual estàvem, ens han donat suport i han autoritzat la proposta de liquidació i ens han autoritzat a la Junta a seguir negociant els detalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.