'Em vull vacunar!', un conte per despertar la curiositat científica als infants

Es tracta del relat guanyador del concurs de Mútua Terrassa


  • Comparteix:

Il·lustració de 'Em vull vacunar!', escrit per Cristina Cabeza i il·lustrat per Robert Cabeza / Imatge: HUMT

Il·lustració de 'Em vull vacunar!', escrit per Cristina Cabeza i il·lustrat per Robert Cabeza / Imatge: HUMT

'Em vull vacunar!' és el conte de Sant Jordi editat per l'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) a partir del relat guanyador de la quarta edició d'un concurs promogut pel mateix centre. Amb la premissa de despertar les vocacions científiques entre els infants, la doctora Cristina Cabeza, metgessa adjunta al servei de Medicina Intensiva de l'HUMT, va presentar aquesta història ambientada en el context pandèmic que estem vivint. La temàtica se centra en la creació de les vacunes, 'una de les fites més importants de la ciència per contribuir a salvar milions de vides', segons l'autora. El llibre ha estat il·lustrat per Robert Cabeza, pare de l'autora del relat i il·lustrador professional.

Cristina Cabeza ha explicat a Cugat Mèdia que està molt orgullosa de formar part d'aquest projecte i que considera que el seu llibre "és d'una temàtica que ens afecta a tots i que potser molta gent desconeix, com la invenció de les vacunes. Pels pares i mares potser també pot ser interessant".

La doctora confessa que per escriure la història s'ha "inspirat" en les seves filles, "dues nenes molt curioses que em demanen sempre el perquè de tot". Cabeza també ha volgut remarcar "la maduresa que han adquirit els nens amb la pandèmia" i ha confessat que "a mi, personalment, la meva filla de cinc anys m'ha ajudat molt en moments de tristesa per la mort d'algun pacient".


Cristina Cabeza

I també una altra cosa que he intentat transmetre és aquesta maduresa que han adquirit els nens amb tota la pandèmia. Han entès molt bé el confinament, l'han acceptat i també s'han enfrontat molt bé amb la mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.