'El barber de Sevilla' porta l'òpera al Teatre-Auditori

Es tracta d'una producció de la Fundació Òpera Catalunya


  • Comparteix:

L'òpera ha estat la protagonista absoluta del Teatre-Auditori, aquest divendres, amb l'espectacle d''El barber de Sevilla', de Rossini. Es tracta d'una producció de l'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l'Òpera Sabadell que compta amb la direcció musical de Daniel Gil De Tejada i la direcció escènica de Pau Monterde.

'Il barbiere di Siviglia' és una òpera buffa en dos actes de Gioachino Rossini amb un llibret de Cesare Sterbini, basat en la comèdia de 1775 de Pierre Beaumarchais 'Le Barbier de Séville' i el llibret d''Il barbiere di Siviglia' de Giuseppe Petrosellini.

L'acció d'aquesta reconeguda obra se situa a Sevilla, a finals del segle XVII i narra la història de Rosina, una dona jove privada de la seva llibertat, que s'enamora d'un jove comte, el comte d'Almaviva. Gràcies a l'ajut del barber de Can Fígaro, la parella trobarà la manera d'apropar-se.

Daniel Gil De Tejada ha explicat a Cugat Mèdia que l'espectacle ja s'ha representat a set municipis catalans i que l'acollida del públic està sent molt bona. "Avui estem molt contents de ser a Sant Cugat", ha afegit.

Per la seva banda, el gerent de l'Orquestra Simfònica del Vallès, Oscar Lanuza, ha explicat que l'espectacle "busca la proximitat amb el públic", així, com també, "ressaltar la comicitat". En aquest sentit, Monterde ha precisat que aquesta "és una de les òperes més famoses de Rossini i nosaltres hem volgut remarcar la importància del comte d'Almaviva".






Daniel Gil De Tejada

Està anant molt bé, estem girant per tot Catalunya i ja hem fet set representacions, amb molt d'èxit. Avui estem molt contents de ser a Sant Cugat.

Pau Monterde

Una de les òperes més famoses de Rossini, 'El barber de Sevilla'. Nosaltres l'hem enfocat ressaltant la importància del comte d'Almaviva com a protagonista de l'obra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.