Una mostra de cuina medieval inaugura el 'Bon Profit Cultural'


  • Comparteix:

Unes 600 persones van omplir ahir el Claustre del Monestir per participar a la mostra de cuina medieval que donava el tret de sortida al 'Bon Profit Cultural'. Es tracta d'una iniciativa que proposa als ciutadans una ruta gastronòmica per 16 restaurants de Sant Cugat, que oferiran fins el 30 de setembre plats típics de l'època medieval.

L'objectiu del "Bon Profit Cultural", que s'inclou dins dels actes de l'Any del Mil·lenari, és divulgar a través de la gastronomia l'herència cultural de l'època medieval. Ho explica l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Lluís Recoder



Els 16 restauradors que s'han sumat a la iniciativa inclouran a les seves cartes un plat fet amb els ingredients i el procediment que s'empraven a l'Edat Mitjana. Escoltem el testimoni d'alguns d'ells.

Bateria talls



L'encarregat d'assessorar els restauradors en l'elaboració dels plats de la ruta gastronòmica ha estat l'expert en cuina medieval Jaume Fàbrega. Segons Fàbrega, la cuina catalana medieval va viure la seva Edat d'Or entre els segles 13 i 14, quan es va convertir en cuina de referència a Europa.

Jaume Fàbrega

Durant dos segles la cuina de referència a Europa va ser la cuina catalana


La "Ruta Gastronòmica Medieval de Sant Cugat" es mantindrà fins el 30 de setembre i també compta amb la col·laboració dels forners i pastissers de la ciutat, que oferiran nous productes amb motiu de la celebració de l'Any del Mil·lenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.