El Gall de Carnaval arrabassa el poder a l'alcaldessa: comença el Carnaval!

El Ball dels Estirats, la Baixada del Gall i la presa de poder han precedit el pregó que ha donat pas a l'inici del Carnaval


  • Comparteix:

El Carnaval ha tornat als carrers de Sant Cugat després de dos anys. Per celebrar-ho, més de 200 persones han acompanyat el Gall a arrabassar el poder a l'alcaldessa, Mireia Ingla, que l'esperava al balcó de l'Ajuntament. Abans, però, la plaça de Sant Pere ha acollit el Ball dels Estirats, que ha acabat amb una explosió de plomes i petards i ha conduït els assistents carrer Major avall fins a la plaça d'Octavià. Després de la Baixada del Gall, la rua ha continuat pel carrer del Carme i ha acabat a la plaça de la Vila, on ha tingut lloc el pregó.

A la balconada, el Gall i l'alcaldessa han intercanviat unes paraules i, finalment, el Gall s'ha fet amb la vara i ha pronunciat el seu pregó reivindicatiu per donar pas al Carnaval. Un pregó on no hi han faltat al·lusions a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el projecte Ragull Centre i la compra de la Masia de Torre Negra, entre d'altres.

L'alcaldessa ha celebrat la tornada del Carnaval als carrers i ha assegurat que ella n'està especialment contenta, ja que amb la presa de poder del Gall, ella se'n pot anar "de vacances". Per la seva banda, un dels membres de la Comissió de Carnaval i del Gall, Quim Pla, també s'ha mostrat satisfet amb la tornada del Carnaval, però ha volgut recordar que, igual que passa amb la Comissió del Ball de Gitanes, la seva també "necessita energia nova i que s'hi enganxi gent amb ganes de fer coses".

Finalment, els santcugatencs i santcugatenques han pogut fer un tast de botifarra d'ou i cava, a càrrec de la Comissió de Carnaval i del Gall i l'Ajuntament.









Mireia Ingla

La gent té ganes de sortir al carrer, a les places, amb totes les activitats que el Gall ha explicat. Jo especialment estic molt contenta, perquè jo ara no faig res aquí, així que me'n vaig de vacances i que el Gall solucioni els problemes!

Quim Pla

Sabem que a Sant Cugat hi ha gent que té ganes de fer coses, per tant, la idea és que s'apuntin a la comissió. Ens ho passem bé i a part la festa és fantàstica. És l'única festa on podem fer el que ens dona la gana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.