Un recorregut fotogràfic plasma els 140 anys d'història de La Lira

L'exposició s'ha inaugurat aquest divendres a la Casa de Cultura i es podrà visitar fins al 8 de març


  • Comparteix:

Moment de la inauguració a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Moment de la inauguració a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Els 140 anys d'història de la Societat Coral La Lira han quedat plasmats en una exposició que combina textos, fotografies i objectes significatius per a l'entitat santcugatenca. La mostra, que s'ha inaugurat aquest divendres a la Casa de Cultura, es podrà visitar fins al 8 de març i porta per títol 'La Lira, 140 anys d'història'.

L'acte inaugural ha comptat amb la participació del president de l'entitat, Josep Garrell, i de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. "Aquest viatge pels 140 anys d'història de la Lira també ens permet conèixer 140 anys d'història del nostre poble", ha afirmat Madrona.

Per la seva banda, el president de La Lira ha explicat el contingut de la mostra, de la qual ha destacat les fotografies "de moments entranyables", les distincions obtingudes, les memòries anuals i les portades d'aquestes últimes, elaborades per artistes locals de renom com Pep Blanes, Paco Minuesa o Manel Moreno, entre d'altres.

Per acabar, Garrell ha remarcat el paper dels mestres que ha tingut l'entitat: des de Lluís Millet, que va ser el primer, fins a l'actual, Eloi Jover; i ha volgut agrair la participació tant dels cantaires, també anomenats 'lirons', com de les 'lirones', dels amics de l'entitat i de la Casa de Cultura, que actualment és la seva seu.


Josep Garrell

Aquesta exposició ens transporta des dels inicis fins abans de la pandèmia. Veurem un recorregut per la història de l'entitat des del 1882 fins a l'actualitat, amb fotografies de moments entranyables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.