Imma Monsó publica aquest dimecres una novel·la ambientada al Pirineu dels 60

La santcugatenca presenta 'La mestra i la Bèstia', d'Anagrama


  • Comparteix:

L'escriptora santcugatenca Imma Monsó / Foto: ACN (Pau Cortina)

L'escriptora santcugatenca Imma Monsó / Foto: ACN (Pau Cortina)

La santcugatenca Imma Monsó publica aquest dimecres 'La mestra i la Bèstia', amb l'editorial Anagrama. La novel·la narra la sortida al món d'una jove mestra en un poble del Pirineu a començaments dels seixanta. Sense ser autobiogràfica, l'escriptora sent que 'potser' aquesta novel·la reuneix tots els seus 'dols del passat', des del de la més llunyana mort del seu pare fins al del més recent, de la seva mare. Aquesta última mort li va fer remoure la memòria familiar i la va inspirar per escriure una nova ficció literària, feta en part dels records, en part de la imaginació sobre uns anys en un petit poble del Pallars, com el de Vilaller, a l'Alta Ribagorça, del seu pare.

La protagonista és una noia tímida i ingènua que lluita amb el seu desig d'apropar-se als altres. La coexistència entre aquestes dues tendències és, diu Monsó, un dels grans temes d'aquesta novel·la i, en general, un dels seus interessos recurrents a la vida i a la seva literatura.

La darrera novel·la de Monsó va ser 'Germanes' (Univers) la història d'una dona farta d'haver d'organitzar el sopar de Nadal familiar, publicat el 2020. Aleshores ja treballava en la novel·la que publicarà aquesta setmana, ara amb Anagrama, 'La mestra i la Bèstia', també traduïda al castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.