'L'aplec de Sant Medir torna a la normalitat'

Després de la pandèmia es recuperen les celebracions del seu copatró i la missa a l'ermita torna a l'horari habitual (13.15 h)


  • Comparteix:

Joan Manuel Moncau i Biel Morera, membres de la Penya Regalèssia, al programa Entitats / Foto: Cugat Mèdia

Joan Manuel Moncau i Biel Morera, membres de la Penya Regalèssia, al programa Entitats / Foto: Cugat Mèdia

'Tornem a la normalitat', aquestes són les paraules que els membres de la Penya Regalèssia, Biel Morera i Joan Manuel Moncau, han utilitzat per descriure la nova edició de les festes de Sant Medir, en el programa 'Entitats' de Cugat Mèdia. Sant Medir va més enllà de la religió. La seva celebració té molt bona rebuda entre els santcugatencs perquè és una gran oportunitat de fer caliu, alhora que els nouvinguts poden integrar-se en la comunitat, assegura Morera.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ DELS ACTES DE SANT MEDIR

Aquesta festa tradicional té més de 200 anys d'antiguitat i sempre ha comptat amb la col·laboració d'una vintena d'entitats de tres barris de Barcelona que mantenen una relació especial amb Sant Medir. Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Sants-La Bordeta han participat i participen de manera activa en cadascuna de les edicions celebrades.

Cal destacar que l'ofici religiós ha tornat a l'horari prepandèmic (13.15 h). L'any passat es va avançar a les 11 h i aquest canvi va crear malestar entre els participants. La modificació va ocasionar un problema, especialment per les colles barcelonines, ja que això no els permetia arribar a temps per l'acte religiós. Per aquest motiu, la Penya Regalèssia ha dialogat amb l'Ajuntament per revertir la situació i tornar-ho a fer com "sempre", declara Moncau.

L'abanderat d'aquest any és el taller Jeroni de Moragues, la cooperativa que celebra aquest 2023 50 anys de vida.




Biel Morera

El canvi d'horari de la missa és un perjudici molt gran per la federació de colles de Sant Medir de Barcelona, perquè això no els permet arribar a temps del que ha estat sempre l'acte tradicional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.