Xavier Bosch viatja al París dels anys 40 amb '32 de març', la seva última novel·la

L'escriptor santcugatenc ha presentat l'obra aquest divendres al vespre al restaurant Casa Fuster Masia Sant Cugat


  • Comparteix:

Xavier Bosch amb la seva última novel·la, a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Bosch amb la seva última novel·la, a la presentació / Foto: Cugat Mèdia

'Molta intriga i amor'. Així resumeix Xavier Bosch els ingredients de la seva última novel·la, '32 de març', un llibre que ha presentat aquest divendres a Sant Cugat. L'obra, que relata la història d'una àvia i una neta, està ambientada a París en dos moments històrics diferents: el 1940, amb l'ocupació alemanya de teló de fons, i el 2008, enmig d'una nevada que paralitza la ciutat.

Així, les dues grans obsessions literàries de l'escriptor santcugatenc, el periodisme i l'amor, es fan presents una vegada més en la seva obra. "Aquí ho faig a través de la propaganda, entesa com el periodisme al servei d'una mala causa", diu, l'autor, respecte al periodisme. Pel que fa a l'amor, Bosch avança que a '32 de març' hi trobarem "una història d'amor passional molt bonica", però també, com a eix central, "l'amor incondicional entre una àvia i una neta".

Un amor que ell ha vist créixer de ben a prop a través de la seva filla i la seva sogra, l'única àvia de la seva filla, i és a totes dues a qui Bosch ha dedicat el llibre. "Em sento un privilegiat d'haver observat des de primera línia durant aquests 16 anys com la meva filla i la seva àvia han construït el seu propi món", confessa l'autor.

Durant la presentació, Bosch, que ha confessat la seva passió per la fase de documentació que dedica a cadascuna de les seves novel·les, ha aprofitat per fer una dissertació sobre el context social i polític de la ciutat de París als anys 40. Una etapa que, segons ha dit, "va estar marcada per la gana, la por i la misèria".

L'acte, organitzat pel 'Tot Sant Cugat' amb la col·laboració d'Amat Cultura, Òmnium Sant Cugat i Alexandria Llibres, s'ha celebrat al restaurant Casa Fuster Masia Sant Cugat.


Xavier Bosch

En aquesta novel·la torno a tocar els meus dos grans temes i obsessions, que són el periodisme, aquí ho faig a través de la propaganda, entesa com el periodisme al servei d'una mala causa, i l'amor. En aquesta novel·la hi ha amor passional, hi ha una història d'amor molt bonica, però més enllà d'això volia fer aquest homenatge a les àvies i les netes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.