'El carrer dansa' apropa aquesta disciplina artística a la ciutadania

La Taula d'Arts Escèniques-Dansa ha organitzat l'espectacle, que el 22 d'abril portarà la dansa als carrers de la ciutat


  • Comparteix:

 La Taula d'Arts Escèniques-Dansa en la presentació de l'espectacle 'El carrer dansa' / Foto: Cugat Mèdia

La Taula d'Arts Escèniques-Dansa en la presentació de l'espectacle 'El carrer dansa' / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats i escoles de dansa de Sant Cugat s'han unit sota el paraigua de la Taula d'Arts Escèniques-Dansa per portar el 22 d'abril 'El carrer dansa', un esdeveniment que portarà aquesta disciplina pels carrers de la ciutat. Serà de la mà de diverses escoles i professionals en un sol espectacle itinerant que, dirigit pel dramaturg Iban Beltran, tindrà com a objectiu impulsar la dansa i explicar-li a la ciutadania que 'tothom pot ballar i gaudir a través de la dansa'. Tot plegat s'ha presentat aquest divendres a la Casa de Cultura.

"La pandèmia ho va canviar tot", han afirmat des de la Taula de Dansa. Tot i que expliquen que es van començar a plantejar el projecte el 2017, no va ser fins passada la pandèmia i el confinament, que els va deixar durant dos anys sense poder dur a terme la mostra de dansa, que van veure la necessitat d'organitzar-se totes les escoles i entitats de dansa de la ciutat per organitzar de forma conjunta aquest nou esdeveniment.

Treballar junts "requereix molta voluntat i energia", ha dit la membre de l'escola de ball Globlar Movement Sara Cartas, que afirma que estant "aprenent a organitzar-nos, unir forces i a deixar de banda la part individual, que són les ganes com a escola de mostrar el que tu fas per impulsar a la dansa en general, cosa que ens donarà forces també individualment". Finalment, sentencia que l'objectiu és "unir forces per ser un col·lectiu".

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha comentat que estan molt contents que totes les escoles de dansa i la gent que fa dansa a la ciutat hagin trobat aquest punt comú en la constitució de la Taula de Dansa. Aquest "és un primer pas en l'objectiu propi de la Taula, que és justament treballar en comunitat i aconseguir que totes les escoles es coneguin entre elles i, en definitiva, apropar la dansa a la ciutat perquè tothom pugui vibrar".

La ciutadania podrà gaudir en aquest espectacle de danses llatines, balls de saló, urbanes, orientals, flamenc i d'arrel, que s'avança a la celebració del Dia Internacional de la Dansa del 29 d'abril per participar en el cap de setmana cultural de Sant Jordi. La proposta tindrà lloc dissabte vinent, 22 d'abril: començarà a les 12 h a la plaça de Lluís Millet i finalitzarà a la plaça de Can Quitèria, amb una cloenda conjunta de totes les escoles i professionals que hi participen.


Esther Madrona

El que veurem el dia 22 d'abril en el context de celebració del dia internacional de la dansa, jo crec que és una d'aquestes primeres passes que persegueixen l'objectiu propi de la Taula que és justament treballar en xarxa, treballar en comunitat, i aconseguir que totes les escoles es coneguin entre elles, i en definitiva, acostar la dansa a la ciutat, que tothom pugui vibrar amb la dansa a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.