Joan Salvat, premi honorífic ProDocs

El periodista, veí de la Floresta, serà reconegut per la seva aportació al gènere documental


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu: Joan Salvat en una entrevista per Cugat Mèdia el desembre de 2022 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu: Joan Salvat en una entrevista per Cugat Mèdia el desembre de 2022 / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Joan Salvat i Saladrigas serà guardonat el pròxim 25 de maig amb el premi honorífic ProDocs, que adjudica l'associació de productores de documentals dins del festival DocsBarcelona. Amb aquest premi, volen reconèixer la feina de Salvat 'una persona sense la qual no es podria entendre el documental en el nostre país', segons ProDocs. Salvat va estar més de 20 anys al capdavant de programes com el '30 minuts' o 'Sense ficció'. Gràcies a la seva 'feina honesta, valenta, incansable, dedicat a consolidar aquest gènere en la primera línia de la graella televisiva, l'ha reivindicat com una eina fonamental d'estimulació i enriquiment del debat públic', han conclòs.

Joan Salvat va néixer a Sant Feliu del Llobregat, però fa molts anys que viu a Sant Cugat, més concretament a la Floresta. Ha sigut una figura clau en el desenvolupament del paper del documental en la televisió pública, tant catalana com espanyola. Va donar suport a reportatges mítics com 'Els nens perduts del franquisme' o 'Balseros', aquest últim va acabar convertint-se en un documental nominat a l'Oscar.

RECUPERA L'ENTREVISTA A JOAN SALVAT A CUGAT MÈDIA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.