La Batuescola celebra 10 anys fent ballar la ciutadania a cop de batucada

L'entitat té preparat un cap de setmana ple d'activitats repartides per Sant Cugat


  • Comparteix:

Xavi Rocamora i Maria Fabregat a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Xavi Rocamora i Maria Fabregat a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La Batuescola suma 10 anys d'activitat social i cultural a Sant Cugat. Amb més de 300 alumnes i desenes de grups d'adults, i amb presència a totes les escoles públiques de la ciutat, aquesta entitat sense ànim de lucre ha desenvolupat un projecte terapèutic, artístic, amateur i de lleure a l'abast de tots els ciutadans. Per celebrar la fita, aquest cap de setmana, dissabte 20 i diumenge 21 de maig, l'entitat omplirà la ciutat amb diverses activitats. Entre les més destacades, la coreografia participativa de percussió corporal, on tots els santcugatencs estan convidats a participar-hi, i el sopar de germanor a càrrec de La Floresta Contra Fronteres. Dos membres de l'entitat, Xavi Rocamora i Maria Fabregat, han passat aquesta setmana pel programa 'Entitats' de Cugat Mèdia.

ESCOLTA-HO

"Batuescola va néixer quan a Sant Cugat hi havia molta passió per la percussió", ha explicat Xavi Rocamora, fundador de l'entitat. Actualment, dels grups que existien només en queda un, que és Karabassà. "Les modes van i venen", però Batuescola continua present i amb força. Rocamora explica que "la batucada és una eina que utilitzem per transformar la vida de les persones, ajudar-les a reconnectar amb la seva faceta artística i fer-les créixer a la vegada que amplien la seva vida social-col·lectiva".

La tasca social de la Batuescola ha anat evolucionat. El seu projecte inicial, que encara continua vigent, era apropar la percussió als més petits. Avui dia formen part de l'oferta extraescolar de totes les escoles públiques de Sant Cugat, com també d'algunes de Cerdanyola i de la Garrotxa. Gràcies a l'èxit obtingut, al llarg dels anys han pogut diversificar el seu objectiu en cinc branques més, apropar-se a joves, adults, professors, col·lectius en riscs d'exclusió social i organitzar activitats formatives.

La festa dels 10 anys

La celebració començarà el dissabte 20 de maig a les 11.30 h al Celler Cooperatiu amb l'activitat 'Balla, tambor'! i continuarà a la tarda, a les 17 h, amb una gran rua de grups de la Batuescola amb sortides diferents des de cinc places de la ciutat. La jornada acabarà amb una coreografia participativa amb la cançó 'Hola, som la Batuescola' creada expressament per celebrar l'aniversari.

Diumenge 21, la plaça de Barcelona acollirà tot un matí d'activitats per a totes les famílies.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA D'ACTIVITATS DE LA FESTA


Xavi Rocamora

La batucada té aquest punt, com qualsevol conjunt de percussió, que és molt immediat. De seguida sona. Aquest és el primer motiu. El segon és que molt divertit perquè és música que sempre es fa en grup i el tercer és que és un estil de música que és per fer festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.