La FMA torna a canviar d'ubicació: 'Patim menyspreu institucional'

La festa, que l'any passat es va ubicar a la gespa entre el parc de Ramon Barnils i la Rambla del Celler, enguany es desplaça al parc de Can Vernet


  • Comparteix:

La presentació de la FMA d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

La presentació de la FMA d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

La Festa Major Alternativa (FMA) torna a canviar d'ubicació. Enguany, les activitats se celebraran del 28 de juny al 2 de juliol al parc de Can Vernet, davant de la ZEM Jaume Tubau. En una roda de premsa celebrada aquest dijous al mateix espai, les organitzadores de la proposta d'oci alternatiu han criticat la decisió de l'Ajuntament de traslladar de nou la FMA i han assegurat que pateixen 'menyspreu institucional'. En aquest sentit, les portaveus han reivindicat la necessitat de 'consolidar un espai permanent al centre del poble'.

Una d'elles, Laia Serrallonga, ha remarcat que l'oci alternatiu "torna a veure's afectat" i que cada vegada el traslladen més lluny per "no molestar el model de ciutat dormitori que tant es valora aquí a Sant Cugat". En aquest sentit, des de la FMA reclamen que la festa grossa torni al centre del municipi.

El lema d'enguany de la festa és 'El canvi ja va tard. Seguim assedegades de lluita'. Així, l'espai vol visibilitzar l'emergència climàtica i la sequera que pateix actualment el país. En aquest sentit, les portaveus han instat a "canviar el model de ciutat aparador", posant el focus en el Golf Sant Cugat, les piscines privades i la crisi habitacional. També han criticat el desallotjament de l'Horta Alliberada i han alertat del futur desnonament del Bloc Escaleta, previst per al 15 de juny, i de Ca la Quica, a mitjans de juliol.

Enguany, la FMA celebra la seva 15a edició. Més enllà d'aquesta xifra, les organitzadores han destacat que la festa serà especial "pel context polític". En aquest sentit, han recordat que la FMA serà un espai antifeixista en què no es toleraran actituds discriminatòries.

Programa de la FMA

Tot i que encara no hi ha dates i horaris confirmats, les organitzadores han donat a conèixer algunes de les activitats i artistes que participaran en la festa. Sí que han confirmat que el pregó serà el 28 de juny a les 20 h al parc de Can Vernet. Les portaveus han explicat que durant els quatre dies d'activitats "es donarà veu a lluites de diferents col·lectius" i els beneficis dels sopars aniran a les caixes de resistència de "diverses causes repressives de la ciutat".

Hi haurà activitats com un taller de grafitis, el concurs de truites i la batalla de penyes, entre d'altres. Pel que fa als artistes, la FMA comptarà amb grups com La Ruïnosa, Koré, Tropical Galàxia i Les Kremats.


Laia Serrallonga

No podem obviar que, una vegada més, hem hagut de canviar de lloc. Som un projecte consolidat que pateix menyspreu institucional sense tenir una ubicació pròpia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.