Talent internacional i català per enlluernar el nou curs de la Simfònica

El director titular de l'orquestra, Salvador Brotons, ha presentat les novetats dels set concerts que es faran al Teatre-Auditori la temporada que ve


  • Comparteix:

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat presenta la temporada 2023-2024 al Teatre-Auditori / Foto: cedida

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat presenta la temporada 2023-2024 al Teatre-Auditori / Foto: cedida

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà set concerts al Teatre-Auditori durant la temporada 2023-2024. El director titular, Salvador Brotons, ha presentat un nou curs on 's'ha augmentat considerablement el nivell dels solistes respecte a la passada temporada'. Brotons ha anunciat la presència d'artistes internacionals, com el pianista Jonathan Mamora, que interpretarà el concert romàntic per a piano i orquestra, en un concert on la Simfònica interpretarà la Simfonia número 3 en la menor. També acompanyarà l'orquestra la violinista Mayuko Kamio; plegats interpretaran peces de Txaikovski. Més enllà del talent internacional, el director de la Simfònica ha recordat la importància de tenir músics catalans dirigint i tocant peces aquesta temporada.

La presidenta de la Fundació Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntós, ha mostrat com l'Orquestra Simfònica s'ha compromès en la participació de tasques d'integració social durant la darrera temporada. "L'Orquestra participa en un programa anomenat 'Matí d'Orquestra', que pretén ajudar persones en situacions de vulnerabilitat a través de la cultura", ha explicat Puntós.

Col·laboraran amb la Simfònica en aquesta temporada la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, l'actriu Lloll Bertarn i l'exdirector de l'orquestra Josep Ferrer. Tots ells han agraït el fet de col·laborar amb l'agrupació local. Ferrer ha parlat sobre el concert de Sant Jordi, que serà "experiència única que es dedica a la música catalana" que comptarà amb la col·laboració de joves músics estudiants.

La tinenta d'alcaldia de Cultura en funcions, Esther Madrona, ha lloat la feina feta per l'Orquestra Simfònica per "portar el nom de Sant Cugat cap a fora". També, ha ressaltat la "capacitat d'arribar a un nou públic més jove".

El quartet d'instruments de corda han tocat peces de Mozart  o de Haydn

El quartet d'instruments de corda han tocat peces de Mozart o de Haydn / Foto: Cugat Mèdia

Durant l'acte de presentació, quatre músics de corda de l'Orquestra Simfònica han interpretat per als assistents diverses peces de Mozart, Haydn i Joan Moliner. Finalment, Salvador Brotons ha afegit que malgrat aquest any disposar de fins a set concerts, per a la temporada següent, ha afirmat que ho voldran "ampliar a vuit concerts".

Els concerts de l'Orquestra Simfònica de la temporada 2023-2024

  • 5a de Txaikovski
  • 6 d'octubre a les 20 h

  • Beethoven & Dvorak
  • 17 de novembre a les 20 h

  • Valsos i Danses
  • 27 de desembre a les 20 h

  • Concert violí Txaikovski
  • 9 de febrer de 2024 a les 20 h

  • 'L'Escocès' de Mendelssohn
  • 15 de març de 2024 a les 20 h

  • Concert de Sant Jordi
  • 19 d'abril de 2024 a les 20 h

  • Stabat Mater de Brotons
  • 17 de maig de 2024 a les 20 h


    Flora Puntós

    Des de la tardor passada, l'Orquestra participa en programes de cultura que es van crear per millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. Són sessions organitzades pel Teatre-Auditori de Sant Cugat que porten el nom de 'Matí d'Orquestra'



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.