Pou d'Art: 25 anys d'història formant més de 10.000 alumnes

L'espai artístic celebra dissabte el seu 25è aniversari amb una festa oberta a la ciutadania


  • Comparteix:

La directora i fundadora de Pou d'Art, Maria Fabre, a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La directora i fundadora de Pou d'Art, Maria Fabre, a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Pou d'Art celebra enguany el seu 25è aniversari i ho commemorà aquest dissabte amb una festa oberta a la ciutadania a partir de les 18 h a les seves instal·lacions, ubicades al carrer de Balmes. El 12 de juny de 1998 obria les portes a Sant Cugat aquest espai artístic amb la idea d'oferir, tant a infants com a adults, tallers i activitats al voltant de les arts plàstiques durant el curs escolar i també durant les vacances. L'artista local Maria Fabre, directora i impulsora del centre, ha visitat el programa 'Entitats' de Cugat Mèdia per parlar de la trajectòria de l'espai, dels reptes de futur i de l'estat de salut de la cultura a Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

Des dels seus inicis les seves propostes artístiques no han parat de créixer i han estat molts els que han après art entre les seves parets, com recorda Maria Fabre durant l'entrevista. Actualment, el centre ofereix activitats a 336 alumnes i al llarg d'aquests 25 anys hi han passat més de 10.000 persones, algunes de les quals, fins i tot, s'han convertit en mestres de l'espai.

Maria Fabre, que va començar aquesta aventura amb 22 anys, considera que l'estat de salut de l'art actualment a Sant Cugat és bo però necessita millorar. "És un eslòguen (el de "Sant Cugat és terra d'artistes") que s'hauria de refrescar i donar-li aire perquè sí que ho és, però està tot com adormit. El Sant Cugat d'ara no està donant prou importància a l'art", conclou Fabre.

Durant els seus primers 18 anys de vida, Pou d'Art, que compta amb un edifici de 300 metres quadrats, va acollir també una galeria d'art que exposava obres d'artistes de diferents estils, una proposta, però que va tancar per oferir més tallers.

Al llarg d'aquests 25 anys, Pou d'Art ha participat també en el Festival de Poesia de Sant Cugat en diferents ocasions, la primavera fotogràfica de Barcelona, a diferents fires de Sant Cugat Actiu i a totes les edicions de la Nit de l'Art.


Maria Fabre

És un eslòguen (el de "Sant Cugat és terra d'artistes") que s'hauria de refrescar i donar-li aire perquè sí que ho és, però està tot com adormit. El Sant Cugat d'ara no està donant prou importància a l'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.