El grup santcugatenc Indubio publica el seu nou single, 'Petards de Sant Joan'

La banda, que va néixer fa un any i mig, serà la telonera de Figaflawas al concert de l'1 de juliol de la Festa Major


  • Comparteix:

La banda durant un concert / Foto: Cedida

La banda durant un concert / Foto: Cedida

El grup de música santcugatenc Indubio ha publicat aquest divendres el seu nou senzill, 'Petards de Sant Joan', el seu primer single gravat en estudi. Es tracta d'una cançó estiuenca que parla sobre perdre la por a arriscar-se, amb un missatge d'amor cremat en una foguera com a protagonista. El tema s'estrena dues setmanes abans que el grup toqui per la Festa Major de Sant Cugat com a teloners de Figaflawas, un dels caps de cartell d'enguany.




El grup va néixer el setembre de 2021 de la mà de quatre santcugatencs que van decidir donar un pas endavant, deixar de banda les trobades i acords esporàdics i posar-se a compondre cançons pròpies. A finals d'aquell any, Indubio es va donar a conèixer amb el seu primer tema, 'El nen que era ahir'. Aquest senzill va ser el tret de sortida de tres mesos frenètics en què el grup va gravar el seu primer disc, 'A ciegas'. Es tracta d'un EP de sis cançons que es va gravar de manera autoproduïda al lavabo d'un dels components de la banda.

Malgrat la joventut del grup i la dels seus components, de 16 i 17 anys, Indubio va començar a fer-se notar. El grup va guanyar un concurs que els va permetre participar al Freedom Fest de Lleida i compartir escenari amb bandes com Buhos, Els Catarres, The Tyets, entre d'altres. Uns dies més tard, Indubio va ser un dels quatre grups finalistes al concurs del Cabró Rock a la sala Cabra de Vic, que va reunir 150 bandes.

El premi a aquest creixement els ha arribat en forma de concert a la Festa Major de Sant Cugat. El grup s'estrenarà per la porta gran a la festa grossa de la ciutat com a teloner de Figaflawas. "Quan ens van escriure des de l'Espai Jove per tocar per Festa Major va ser increïble", ha explicat Carles Freixedes, el teclista d'Indubio.

Després de l'estiu, Indubio planeja començar-se a preparar per gravar un disc d'estudi. "De cara al 2024 volem gravar un disc en condicions i poder-nos presentar bé a la indústria", ha remarcat Freixedes.


Carles Freixedes

El fet de ser a Sant Cugat és increïble, sentim que tindrem la gent molt a prop.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.