Adhesions santcugatenques al manifest contra la censura al món cultural

Sota el lema "Sense cultura no hi ha democràcia", l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya lamenta les cancel·lacions d’espectacles a l'Estat


  • Comparteix:

Una edició de les Lectures a la Fresca / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Una edició de les Lectures a la Fresca / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El món cultural ha denunciat 'el retorn de la censura' que 'atempta contra la llibertat d’expressió, un dret consolidat socialment i democràticament en la Constitució'. En un manifest, en el qual s'hi han sumat la Canals Galeria d'Art, Amics de Pedra i Sang i La Unió Santcugatenca, han exigit la protecció dels seus drets fonamentals perquè 'sense cultura no hi ha democràcia'. L'Associació d'Empreses Teatrals de Catalunya (ADETCA), impulsora del manifest, ha remarcat que compartia el comunicat 'davant la situació per la qual estan passant les arts escèniques i la música en què s'estan produint cancel·lacions d'espectacles i actuacions arreu de l’Estat, estrictament motivades per criteris polítics i partidistes'.

L'actor i creador escènic Xavier Bobés va lamentar aquest dimarts la cancel·lació de la funció d''El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai' a Briviesca, municipi de la província de Burgos (Castella i Lleó), quan faltaven tres setmanes per la data prevista i anunciada, el 15 de juliol. Bobés va explicar que els van comunicar la decisió després de l'arribada del nou equip de govern a l'Ajuntament, governat pel PP, primer per via telèfonica i després per correu i que els motius són "econòmics". Bobés va indicar que "tot estava confirmat i conforme fins que es va produir el canvi d’administració". 'El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai' reflexiona sobre la memòria i és una obra dedicada al mestre Antoni Benaiges, afusellat pels franquistes l'any 36.

La notícia arriba poc després que transcedís que Ann Perelló lamentés a les xarxes socials que li comuniquessin que 'Nua (radiografia d'un trastorn)' no es faria a Mallorca perquè "no és la línia d'espectacles que programaran" amb els "nous canvis de govern", va dir. Des de l'Ajuntament de Palma, governat pel PP, van comunicar que "no existia cap tipus de contracte formalitzat i que aquesta decisió obeeix exclusivament a una qüestió pressupostària".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.