Queixes pels canvis en el procés de selecció del director del Teatre-Auditori

L'Ajuntament confirma a Cugat Mèdia que el concurs iniciat el 2021 es desestimarà perquè "no s'ajusta als models actualitzats pels serveis jurídics"


Temes relacionats

Maria Farriol serà la nova directora del Teatre-Auditori (19/set/23)


  • Comparteix:

El concurs per trobar director del Teatre Auditori va quedar penjat fa més d'un any / Foto: Ajuntament

El concurs per trobar director del Teatre Auditori va quedar penjat fa més d'un any / Foto: Ajuntament

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) es queixa públicament pels canvis en el procés de selecció de la nova direcció del Teatre-Auditori de Sant Cugat. En un comunicat parlen de 'mala praxi' perquè el juliol del 2021 es van publicar les bases del concurs de selecció i el gener de 2022 va quedar aturat el procés després de publicar la llista d'aspirants admesos i exclosos, sense que cap dels 20 que es van presentar hagin rebut cap comunicació. L'APGCC afegeix que, davant d'aquest silenci, ara han vist que es nomenarà una persona sense passar per cap concurs de pública concurrència, com va avançar Cugat Mèdia. La resposta de l'Ajuntament a aquest comunicat és que les bases d'aquell procés iniciat el 2021 'ja no s'ajusten als models actualitzats i revisats pels serveis jurídics municipals' i per això les adequaran a 'la nova orientació de les principals polítiques públiques que es vol desplegar', segons fonts municipals.

De fet, les mateixes fonts expliquen a Cugat Mèdia que el concurs del 2021 "ha de tenir un desistiment", que en convocaran un altre més endavant, i que mentrestant "hi haurà una persona que ocuparà el càrrec de director/a en temps limitat i transitori". Tal com va avançar aquest mitjà, la persona escollida serà Maria Farriol, tècnica de Cultura fa més de 20 anys, tot i que l'Ajuntament encara no confirma aquesta informació.

En relació amb aquest nom, que segons va explicar el col·laborador de Cugat Mèdia Eduard Jener al programa 'Molta Comèdia' ja ha sigut presentada als treballadors del Teatre-Auditori, l'associació de gestors culturals recorden en el seu comunicat que Farriol va quedar exclosa del procés de selecció per no complir un dels punts de les bases. Concretament, el punt 3.1.h, que demanava "acreditar experiència directiva en l’àmbit de la gestió pública cultural de quatre anys i amb persones a càrrec". Sobre aquesta crítica, les fonts municipals consultades expliquen que alguns dels aspirants exclosos van presentar al·legacions "que podien justificar la seva inclusió en el procés de selecció, però no es va arribar a publicar la llista definitiva d'admesos i exclosos".




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.