El 5è Women Evolution posa el focus en la importància d'investigar i conscienciar sobre salut femenina

L'arribada de noves tecnologies i la incorporació de les Intel·ligències Artificials (IA) ha estat l'altre eix central del congrés


  • Comparteix:

El congrés Women Evolution arriba a la cinquena edició i ho fa coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Mama. La iniciativa ha portat diferents expertes en relació amb la salut femenina. Els avenços tecnològics i el lideratge femení en el món empresarial també han estat temes claus en una jornada que pretén abordar els reptes de la dona en l'actual segle XXI. En aquesta edició, que novament s'ha celebrat a Esade Sant Cugat, han passat personalitats com la directora d'Acció Social d'Aigües Barcelona, Meritxell Farré; el director de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, Manel Esteller; la directora de la fundació AVAN Neurologia, Anna Soler; i la directora executiva d'Alqvimia, Drolma Lizcano.

Davant un públic majoritàriament femení, la cinquena edició del congrés ha comptat amb la presència de diverses ponents en una dotzena de blocs. La salut preventiva per evitar malalties neurològiques o càncers, com el de mamà, i la salut íntima de la dona com la maternitat han estat alguns dels temes que han centrat els debats i les exposicions de les especialistes que han assistit en aquest any al Women Evolution.

En la inauguració, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha refermat l'aposta per "escoltar les dones" i ha ressaltat la importància d'un congrés com el Women Evolution a Sant Cugat, ja que situa el municipi en el "mapa de l'emprenedoria i la igualtat".

Durant el congrés s'ha fet entrega dels guardons 'We Leadership Awards Barcelona'. Han estat premiades Begoña Mundó (TEMA-LITOCLEAN) en la categoria de directiva referent; Victor Costa (Orpinell) com a home impulsor del lideratge femení; Argelia García (CEO de ToGrowfy) com a experta en lideratge empresarial i Ana Maiques (Neuroelectrics) com a promotora de la innovació. El premi d'honor ha estat per a la psiquiatra de l'Hospital Vall d'Hebron, Amanda Rodríguez-Urrutia.






Cristina Saura

Hem fet un estudi en el qual hem confirmat que a la llet materna es pot trobar les mutacions que provoquen el tumor en dones ja diagnosticades, i, aquest estudi l'acabem de publicar en una revista

Anna Soler

L'ictus és la segona causa de mort en dones i la primera causa de discapacitat en dones, i, com avui estem en un congrés enfocat especialment en el públic femení que també volem que estigui al dia i coneguin aquesta realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.