Eva Virgili i Estefania Zorita creen un conte sobre el científic Joan Oró

Coincidint amb el centenari del naixement del bioquímic nascut a Lleida, les santcugatenques han col·laborat amb la Fundació Joan Oró


  • Comparteix:

Estefania Zorita i Eva Virgili presenten el llibre 'Joan Oró i la recerca de la vida' / Foto: Cugat Mèdia

Estefania Zorita i Eva Virgili presenten el llibre 'Joan Oró i la recerca de la vida' / Foto: Cugat Mèdia

Les santcugatenques Eva Virgili, directora de l'Escola d'Art i Disseny (EAD) de Sant Cugat, i la il·lustradora Estefania Zorita han creat el llibre il·lustrat 'Joan Oró i la recerca de la vida' que plasma la trajectòria del científic Joan Oró. El bioquímic lleidatà va dedicar moltes dècades a estudiar l'origen de la vida al nostre planeta i va treballar en els projectes Apol·lo i Viking de la NASA. Amb motiu del centenari del naixement, Virgili va aprofitar per escriure un conte sobre la seva vida amb les il·lustracions de la seva exalumna Estefania Zorita. Sota el segell de l'Editorial Fonoll, el conte està adreçat al públic infantil i jove i repassa els moments més destacats de la biografia, des dels primers passos a Barcelona, les investigacions sobre l'origen de la vida als Estats Units fins al seu llegat.

ESCOLTA-HO

L'autora i la il·lustradora de 'Joan Oró i la recerca de la vida' han passat per l'estudi de Cugat Mèdia on han explicat com es van endinsar en l'aventura d'explicar el relat d'un dels científics catalans més destacats del segle XX. Virgili, autora dels textos, ha explicat que la rebuda "està sent molt gran" i que ha estat "molt gratificant treballar-hi".

La directora de l'EAD ha recordat com va conèixer el personatge d'Oró, un gran desconegut per als que no estan familiaritzats amb el món de la ciència, amb un dels estudis més rellevants sobre l'origen de la vida a la Terra. "Vaig descobrir la figura de Joan Oró gràcies a uns amics astrònoms i vaig veure que hi havia darrere una història que tenia molt de ganxo", ha recordat. De fet, la idea d'escriure un relat sobre el científic ve d'abans de la pandèmia, però aprofitant que enguany és l'Any Joan Oró, Virgili sabia que "havia de tirar endavant la idea".

La Fundació Joan Oró va col·laborar per assumir l'aventura. Tot i això, Virgili era conscient que era "tot un repte el fet de poder plasmar una extensa biografia en un llibre per a infants i joves". Amb això, Virgili va prendre la decisió de formar un binomi amb Estefania Zorita qui s'encarregaria de posar color a la història. Zorita va agafar el repte d'il·lustrar un relat, el qual ella veia que tenia ja "una poesia pròpia". Per als dibuixos, la il·lustradora ha explicat que ha volgut "fer un personatge afable i que s'assembles a Oró, però sense fer una caricatura".


Eva Virgili

Vaig anar acompanyada de col·legues que tinc astrònoms, em vaig interessar pel telescopi i em van explicar qui era Joan Oró, llavors vaig conèixer al cap de poc persones que l'havien conegut i vaig veure que la història tenia molt de ganxo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.