Excursionisme i cultura, la nova oferta del Muntanyenc per fer la Volta a Catalunya

Joan Bel, president del CMSC, i Josep Maria Aymà, coordinador de la Volta, han presentat la nova iniciativa al 'Connectats'


  • Comparteix:

Joan Bel i Josep Maria Aymà, presenten la Volta a Catalunya a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Joan Bel i Josep Maria Aymà, presenten la Volta a Catalunya a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Club Muntanyenc Sant Cugat presenta una nova iniciativa per als amants del senderisme que vulguin conèixer el país, fer cultura i fer amistats. Es tracta de la Volta a Catalunya, una proposta per recórrer el territori, que en aquesta primera edició caminarà per la Catalunya Vella al llarg de 32 etapes que es faran cada segon i quart dissabte de mes a partir del gener. La volta estarà oberta tant a socis com no socis del Muntanyenc.

ESCOLTA-HO

Aquesta primera edició de la Volta a Catalunya partirà de des de Sant Cugat i anirà en direcció nord, seguirà prop de la costa, passarà pel Prepirineu i baixarà per ponent cap a Montserrat per tornar a Sant Cugat, fins a completar les 32 etapes previstes. El traçat transcorrera per la Catalunya Vella. En una segona edició, la volta anirà pel sud del país, segons han explicat els organitzadors.

L'objectiu de la Volta és gaudir dels diferents paisatges del territori i posar èmfasi en els aspectes més culturals. Com reconeix el president de l'entitat, Joan Bel, "aquesta transversalitat ens agrada i no és la primera vegada que l'apliquem, a més crec que aquesta combinació li donarà un aire molt interessant a aquesta Volta", que també considera pot ser pionera.

Les etapes constaran entre 15 i 20 quilòmetres i estan pensades per a persones de totes les edats iniciades mínimament en l'excursionisme. Els participants tindran una credencial amb el segell de tots els municipis per on passaran. Les inscripcions començaran al desembre. El Club Muntanyenc espera tancar un grup d'uns 40 o 60 participants en aquesta primera edició. Per a més informació, el club farà aquest dijous a les 19 h la presentació de la Volta a Catalunya a la seu del club, al carrer Sant Bartomeu, 11.


Joan Bel

És una volta excursionista i cultural que aplega tot el país. De moment, està programat un any i mig. Si tot funciona bé, hi haurà segona part. És una iniciativa nova en el món excursionista, també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.