Les entitats i institucions culturals de Sant Cugat celebren un Sant Jordi marcat per l'Any del Llibre


  • Comparteix:

Coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, les entitats i institucions culturals del municipi s'han sumat a la Diada de Sant Jordi amb una extensa programació d'activitats per a tots els gustos. Entre els actes, han destacat una lectura popular d'El Quixot al carrer de la Creu i les propostes del Museu de Sant Cugat per acostar el fet de l'escriptura a tot tipus de públics.

Sant Cugat ha acollit aquest dissabte les propostes culturals de les entitats i institucions de la nostra ciutat, que s'han volgut sumar així a la Diada de Sant Jordi amb una sèrie de propostes relacionades amb l'Any del Llibre i la Lectura. El carrer de la Creu ha estat un dels indrets amb més activitat, a banda de la plaça d'Octavià. Allà, l'Associació de Comerciants del barri del Monestir ha organitzat una lectura popular del Quixot, coincidint amb el 400 aniversari de la publicació de la primera part d'aquesta obra universal. Ho explica el vocal de l'entitat i responsable de la iniciativa, Josep Canals.

Josep Canals

Fa 400 anys que es va escriure aquesta obra, tant important dins la literatura universal. Hem aprofitat la diada de Sant Jordi per fer una lectura d'aquest llibre tan imaginatiu i que identifica a una cultura europea.


Les activitats al carrer de la Creu han inclòs, també, un recital poètic-musical presentat pel periodista de TVC i escriptor santcugatenc Jordi lara.

De la seva banda, el Museu de Sant Cugat també s'ha volgut sumar als actes de la Diada de Sant Jordi amb una doble activitat que tindrà continuïtat en el futur. D'una banda, un taller d'escriptura per a famílies que ha recreat l'antic Scriptorium del Monestir, i de l'altra, una sessió de contes 'entre capitells'. Ho explica el director del Museu, Lluís Campins.

Lluís Campins

És un acostament al procés que es feia servir als monestirs medievals per escriure els manuscrits. No es tracta de fer una miniatura, sinó d'acostar-nos a la manera amb què els monjos feien una pàgina d'aquells antics llibres.


La Bilbioteca del Mil·lenari també s'ha afegit a la festa amb una edició especial, a l'aire lliure, dels tallers de punts de llibre per als més petits a càrrec de Susanna Is. Així ho explica la directora de la biblioteca municipal, Pepa Forn.

Pepa Forn

Sempre fem un taller de punts de llibre a la Bilbioteca. En aquest cas, a l'Ajuntament li ha semblat que era una bona iniciativa i l'ha portat a la plaça d'Octavià.


Altres entitats, com l'Associació d'Amics de Pedra i Sang, també han participat a la diada amb una paradeta informativa que ha servit, entre d'altres coses, per promocionar el llibre-cd de l'obra que ha sortit al carrer recentment.

El gruix del teixit associatiu de la nostra ciutat tampoc ha volgut perdre l'oportunitat de treure al carrer les seves activitats. Entitats com Intermon Oxfam, Càrites, Diables de Sant Cugat o l'Esplai Sarau, entre moltes altres, a banda dels partits polítics, han organitzat paradetes per explicar a tota la ciutadania la seva oferta sociocultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.