Segell santcugatenc a la sèrie 'Berlin' de Netflix que s'estrena aquest divendres

Els santcugatencs Frank Montasell i Lucas Peire són els responsables de la banda sonora de la preqüela de 'La casa de papel'


  • Comparteix:

Frank Montasell (esquerra) i Lucas Peire davant la redacció de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Frank Montasell (esquerra) i Lucas Peire davant la redacció de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

La banda sonora de la nova sèrie de Netflix, 'Berlin', compta amb una doble participació santcugatenca. I és que els músics de Sant Cugat Frank Montasell i Lucas Peire són els creadors de la banda sonora de la preqüela de 'La Casa de Papel'. La proposta de la plataforma audiovisual són vuit capítols que situa l'acció uns anys abans de la sèrie mare, quan Berlín, personatge interpretat per Pedro Alonso, prepara un sofisticat atracament per robar joies en una casa de subhastes de París. Els santcugatencs han treballat amb una orquestra i han creat una música que et transporta a aquesta situació.

ESCOLTA-HO

Els dos músics santcugatencs es coneixen des de fa molts anys i, tot i que han realitzat projectes musicals molt diferents, sempre havien volgut col·laborar. El moment va arribar amb la banda sonora de 'Malasaña 32', estrenada el 2020 i dirigida pel terrassenc Albert Pintó, resident a Sant Cugat, i també director d'una altra estrena recent de Netflix, 'Nowhere', on Montasell i Peire també hi posen la música. Va ser llavors quan ambdós músics van començar a compartir espai de treball a Mohicano Estudis, ubicat a Rubí.

De fet, la proposta de 'Berlin' els va arribar alhora que treballaven amb 'Nowhere', una vivència nova per a ells, ja que segons explica Frank Montasell no té res a veure musicar una pel·lícula que una sèrie. De fet, Montasell explica al programa 'La Cruïlla cultural' de Ràdio Sant Cugat que "quant a música, una banda sonora com 'Berlin', que és una cosa com molt 'mainstream' on també sonen músiques que no són nostres, es torna una mica diferent la vivència a quant fas una pel·lícula que ets tu el que portes el timó cent per cent".

L'estrena de 'Berlin' aquest divendres 29 de desembre ha creat molta expectació pel gran èxit que ha tingut al llarg dels anys 'La Casa de Papel' des de la seva creació el 2017. Un fet, però, que no ha condicionat els santcugatencs a l'hora de treballar, ja que, com recorda Lucas Peire, fins que no van visitar la productora Vancouver, ja al final del rodatge, i van veure els decorats i la dimensió de la producció no van ser conscients de la rellevància de tot plegat. "Va ser en aquell moment que vam pensar 'Mare de Déu la de milions d'euros que hi ha aquí invertits'. Impressionant. Vam estar dues hores donant voltes i hi havia moltes naus industrials, totes per la sèrie. La sensació d'immensitat aquí es va fer real i no sé si preferia estar a la meva tauleta", explica Peire.

La banda de Berlín està formada per un grup de lladres joves, glamurosos i molt especialitzats, que interpreten Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Julio Peña i Joel Sánchez.






Frank Montasell

En quan a música, una banda sonora com 'Berlin', que és una cosa com molt 'mainstream' on també sonen músiques que no són nostres, es torna una mica diferent la vivència a quan fas una pel·lícula que ets tu el que portes el timó cent per cent.

Lucas Peire

Vam poder anar a la productora Vancouver, que està ubicada les afores de Madrid, on tenien tots els decorats de la sèrie. Va ser en aquell moment que vam pensar 'mare de deu la de milions d'euros que hi ha aquí invertits'. Si surt un hotel, hi ha un hotel, si surt un hospital, igual. Impressionant. Vam estar dues hores donant voltes i hi havia moltes naus industrials totes per la sèrie. La sensació d'immensitat aquí es va fer real i no sé si preferia estar a la meva tauleta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.