La regidora de Cultura, Núria Escamilla, al 'Molta Comèdia'

Eduard Jener també entrevista a Ferran Dordal, autor de la dramatúrgia de 'La plaça del Diamant' que es representa al Teatre-Auditori aquest diumenge


  • Comparteix:

Eduard Jener i la regidora de Cultura, Núria Escamilla, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i la regidora de Cultura, Núria Escamilla, a l'estudi 1 de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La regidora de Cultura i Esports, Núria Escamilla, visita el programa per fer un repàs de les arts escèniques a la ciutat a partir dels espais actualment en funcions i del futur Teatre de la Unió que poden estar al servei de la ciutat a partir de 2025. Tot plegat amb la previsió d'una acció coordinada amb les programacions del Teatre-Auditori i del Teatre de Mira-sol, que ha de tenir com a element bàsic la diversitat i qualitat per evitar coincidències del mateix tipus d'espectacle.

ESCOLTA-HO

Confirma la visió de futur que exigeix un augment dels espais dedicats al teatre, la música i la dansa amb la possibilitat de l'espai escènic del Centro Popular Andaluz (CPA), que necessitaria una restauració profunda. Encara en estudi igual com una sala en la nova Biblioteca Central, un equipament de ciutat prioritari, projecte que s'aprovarà al ple del mes de març. En qualsevol cas la realitat de la situació econòmica actual suposa una eliminació o reducció d'algunes de les activitats habituals com els concerts de música clàssica de la Llotgeta i del Claustre del Monestir o els concerts de Vincles al Celler Modernista.

També es preveu, en el futur, un espai per a música amplificada, ara parcialment coberta a la sala del Casal Torreblanca, però que seran més adients al Teatre de la Unió amb fileres retràctils que permeten concerts per a 800 persones dretes. En qualsevol cas, la regidora admet la necessitat d'altres espais i el plantejament de més sales per assajar per als grups musicals i de teatre amateur que, segons les seves declaracions, tindran també la possibilitat per representar les seves produccions al Teatre de la Unió.

Prèviament, entrevista a Ferran Dordal, autor de la dramatúrgia de 'La plaça del Diamant' de Mercè Rodoreda que es representa al Teatre-Auditori aquest diumenge dins de la gira del TNC amb direcció de Carlota Subirós i repartiment d'11 actrius amb una visió diferent de les anteriors recreacions de la novel·la.

En la seva homilia Eduard Jener es fa ressò de la carta escrita per l'anterior director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel, i la seva reivindicació del concepte de teatre públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.