'La plaça del Diamant' es veu, se sent i es toca al Teatre-Auditori Sant Cugat

L'espectacle ha ofert el servei 'visita tàctil' que permet a persones amb discapacitat visual pujar a l'escenari per conèixer de prop l'escenografia


  • Comparteix:

La representació de 'La plaça del Diamant' que ha tingut lloc aquest diumenge al Teatre-Auditori s'ha pogut gaudir pràcticament com un audiollibre. 11 actrius han donat vida a Natàlia i, amb els objectes que apareixien a la novel·la de Mercè Rodoreda, han explicat amb detalls els matisos de la protagonista. Tot el públic assistent ha pogut gaudir de l'espectacle, també les persones amb discapacitat visual, que abans de la funció, han pogut pujar a l'escenari per fer una 'visita tàctil' amb què han pogut conèixer detalladament l'escenografia i l'attrezzo.

Ha estat el primer cop que el Teatre-Auditori ofereix aquest servei, tot i que l'equipament municipal ja garanteix que no hi hagi barreres per gaudir de les arts escèniques. Exemple d'això també és els sobretítols que han acompanyat la representació d'aquest diumenge. La cap de sala i referent en accessibilitat al Teatre-Auditori, Eva Garcia, ha explicat que la iniciativa ajuda que els usuaris "puguin entendre molt millor el que passa". Garcia ha recordat que l'equipament treballa l'accessibilitat des de fa molts anys, però el compromís per anar més enllà és ferm.

'La plaça del Diamant' és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i del Grec 2023 Festival de Catalunya. Carlota Subirós dirigeix el muntatge, en el qual 11 actrius donen vida a la protagonista, Natàlia. Una d'elles és Màrcia Cisteró. "Totes tenim un tema que desenvolupem a través de la funció: hi ha qui es cuida del colomar, hi ha qui es cuida dels amics; i totes juntes expliquem qui és la Natàlia", ha explicat a Cugat Mèdia.




Eva Garcia

Tenim el servei d'autodescripció, però els costa situar-se. D'aquesta manera poden accedir a l'escenari, toquen i remenen, parlen amb les actrius i així entenen millor què passa.

Màrcia Cisteró

Totes tenim un tema i el desenvolupem. Hi ha qui es cuida del colomar o dels amics. Totes juntes expliquem qui és la Natàlia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.