David Pujol: 'S'acabaran les obres, però no sabem com funcionarà La Unió'

En una entrevista al 'Molta Comèdia', el president de La Unió lamenta que "s'ha perdut el discurs de l'objectiu cultural de La Unió"


Temes relacionats

Yuanyuan Pan: 'Ja no tornarem a La Unió després d'aquest disgust' (19/feb/24)

El futur Teatre de la Unió, al 'Molta Comèdia' (16/feb/24)

El Teatre la Unió: 15 anys per veure la llum al final del túnel (26/gen/24)


  • Comparteix:

David Pujol, Ferran de Juan, Eduard Jener i Pep Ordóñez durant el programa Molta Comèdia / Foto: Cugat Mèdia

David Pujol, Ferran de Juan, Eduard Jener i Pep Ordóñez durant el programa Molta Comèdia / Foto: Cugat Mèdia

El president de La Unió Santcugatenca, David Pujol, està preocupat pel discurs que envolta el tram final de les obres de l'equipament. 'Fa massa anys que només parlem de totxos, de teatres, de diners', ha dit al programa de Ràdio Sant Cugat 'Molta Comèdia', on ha apuntat que, des de l'Ajuntament, 's'han oblidat de la part cultural, de la gestió i de la programació'. Pujol ha advertit que des de l'entitat estan 'intuint moviments que no van en la direcció del que vam dir en el seu dia', en referència al consorci entre l'associació i l'administració.

El president de l'entitat creu que amb la liquidació del consorci s'està fent només un repartiment econòmic i patrimonial de l'equipament. Ara bé, recorda que "l'esperit" de tot plegat és que és un centre cultural que requereix d'una gestió. En aquest sentit, rebutja que La Unió es converteixi en una "sala B" del Teatre-Auditori. "No he treballat més de 10 anys perquè sigui una cosa que no m'interessa", ha dit.

També ha defensat que la programació del teatre es faci a través d'una "comissió artística ciutadana", que garanteixi una oferta "plural" i de qualitat. És un model diferent del que té el Teatre-Auditori, on la programació està capitanejada per una sola persona.

Pujol ha exigit així el compliment del consorci i ha subratllat que "sense l'Ajuntament no hagués estat possible crear el centre, però tampoc sense La Unió".

Recta final de les obres

Les obres del Teatre la Unió estan gairebé enllestides. Després d'anys d'espera i diversos entrebancs, l'espai escenotècnic estarà completament acabat abans de finalitzar l'any. Tot i així, l'equipament nou encara no entrarà en funcionament. Abans s'ha de dissoldre el consorci entre l'Ajuntament i La Unió, fer la divisió horitzontal de la propietat, concretar el sistema de gestió i dotar-lo amb un pressupost per poder desenvolupar una programació.


David Pujol

Ara estem fent números: a tu et tocar tants metres quadrats. Estem parlant en termes immobiliaris. No parlem de projecte, ni de model de gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.