Adolf: 40 anys de retrats d'admiració per la cultura universal

L'artista ha fet un recull dels millors retrats en una exposició a l'Ateneu Santcugatenc


  • Comparteix:

Adolf amb el retrat 'Censura' / Foto: Cugat Mèdia

Adolf amb el retrat 'Censura' / Foto: Cugat Mèdia

L'artista Adolf ha exposat un recull dels retrats que més estima en una mostra a l'Ateneu Santcugatenc. L'exposició '40 anys de fidelitat al retrat', que es pot visitar fins l'11 de març, aplega diferents dibuixos del santcugatenc centrats en l'evolució de la trajectòria del santcugatenc, començant pel primer retrat al seu besavi fins la peça més especial del dibuixant.

Adolf ha destacat la pintura 'Censura' com un dels més especials de la mostra. La representació nua de Laura Rudberg és una "crítica a les xarxes socials, a la falsa moral que impera a Facebook i Instagram", ha argumentat l'artista sobre una obra que pretén versionar 'La maja nua' i 'La maja vestida' de Goya, però "representant la censura".

El recinte recull una mostra dels més de 800 retrats que ha fet l'artista al llarg d'aquestes quatre dècades. En l'espai, fins a 92 retrats de "gent la feina de la qual m'agrada", entre els quals destaquen cantants com Taylor Swift o Rosalía, actors de Hollywood com Brad Pitt o Millie Bobby Brown i escriptors catalans com Àngel Guimerà o Miquel Martí Pol.

Els retrats de Zhang Ziyi i d'Orson Welles han generat força expectació

Els retrats de Zhang Ziyi i d'Orson Welles han generat força expectació / Foto: Laura Torres Gandía


A banda dels retrats sobre paper, Adolf ha mostrat la seva aposta per dibuixar sobre elements que no són tradicionals. Aquest és el cas del retrat d'Orson Welles, una pintura a l'oli del cineasta que es troba sobre una bobina de pel·lícula. "A vegades són il·luminacions, s'encén una bombeta com en els còmics i com Welles és un director i actor que a mi m'ha encantat des de ben petit, vaig pensar que havia de dedicar-li un quadre així", ha afirmat l'artista valldoreixenc. Entre el recull hi ha un retrat de l'actriu Zhang Ziyi sobre un calendari xinès o la Kate Moss sobre un post-it.

Una vida de retrats

No totes les obres del santcugatenc han estat exposades a l'Ateneu, l'artista ha mostrat la de personatges a qui els té "estima" o "admiració". Fora ha deixat la sèrie de retrats que ha fet sobre la seva filla, la jugadora del Tenerife Libby's La Laguna (voleibol) Ariadna Priante, a qui dibuixa anualment. Un que tampoc no ha volgut incorporar és la del dirigent rus Vladímir Putin que va dibuixar caracteritzant-lo com Adolf Hitler, censurada per LinkedIn.

Malgrat haver retratat personalitats de tota classe, a Adolf encara li queden prop d'una seixantena que vol fer. El santcugatenc ha explicat que un dels pròxims retrats són el d'Hilma af Klint, primera pintora de l'art abstracte, Mike Oldfield, David Bowie, Laia Sanz o Marc Márquez.


Adolf Priante

A vegades són il·luminacions, s'encén una bombeta com en els còmics i com Welles és un director i actor que a m'hi m'ha encantat vaig pensar en fer-li un retrat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.