La sardana fa vibrar i ballar al Teatre-Auditori amb músics de Palafrugell i Sant Cugat

L'equipament cultural s'ha omplert de gom a gom per retre un homenatge a aquest gènere musical


  • Comparteix:

La sardana ha estat la gran protagonista aquest diumenge al Teatre-Auditori amb l'homenatge que li ha dedicat un total de cinc grups fusionats de Sant Cugat i Palafrugell. L'Orquestra Simfònica Fusió, l'Orquestra Moderna Fusió, l'Energia Cobla de Palafrugell, l'Orquestra Simfònica de l'Energia i la Big Band de l'Energia han demostrat talent sobre l'escenari davant un públic entregat durant les sis sardanes programades. Aquest acte s'emmarca dins del programa de Sant Cugat, capital de la sardana. En finalitzar l'acte la directora de l'Escola de Música de Palafrugell, Rita Ferrer, ha rebut diferents obsequis de mans de l'alcalde, Josep Maria Vallès, 'Elvira Anglès, presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat; i Gemma Navarra, directora de l'Escola Fusió i coorganitzadora del concert.

Més de 100 músics han pujat a l'escenari per gaudir d'un gènere com és la sardana. El concert s'ha obert amb l'Energia Cobla i una cançó dedicada a Sant Cugat com a capital de la sardana. A la segona interpretació la Big Band Fusió i l'Energia Cobla Big Bang de l'Energia han protagonitzat una sardana d'Stevie Wonder amb un cantant sobre l'escenari. La Santa Espina tampoc podia faltar a l'acte juntament amb Beethoven. L'orquestra Simfònica Fusió ha interpretat la marxa triomfal i també Briònia, peça original de Xavier Pagès i Corella. El programa s'ha tancat amb la sardana 'Sant Martí del Canigó', sardana de Pau Casals amb les diferents cobles amb orquestres i big bands. Un dia en què la sardana ha estat la gran protagonista.

La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, ha explicat que "estem molt contents per la celebració d'un concert que es va començar a treballar el dia de la proclamació amb la directora de Fusió, la Gemma Navarro". Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha anunciat que estan treballant perquè Sant Cugat tingui un monument dedicat a la sardana.





Elvira Anglès

Estem tan contents d'aquest concert que ja veureu com és d'extraordinari. Això va començar el dia de la proclamació i la directora de l'escola de Fusió, la Gemma Navarra, em va dir: "Elvira no et preocupis"




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.