Les set propostes de la nova temporada de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat

La programació porta el segell Brotons amb compositors, músics, solistes i directors convidats


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de la temporada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació de la temporada / Foto: Cugat Mèdia

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) porta la temporada vinent set concerts al Teatre-Auditori marcats per les col·laboracions, les estrenes i l'equilibri entre les peces clàssiques i les contemporànies. Una programació amb el segell del director titular de la formació, Salvador Brotons, qui ha presentat aquest dimecres els set espectacles que tindran lloc entre octubre i el maig vinent. Als ja tradicionals valsos i danses, i al concert de Sant Jordi, s'hi afegeixen la Simfonia de Saint-Saëns, la 4a de Brahms, la 5a de Xostakóvitx i l'òpera Werther (actes 3 i 4) de Massenet.


Salvador Brotons amb Jofre Llombart a la presentació de la temporada de l'OSSC

Salvador Brotons amb Jofre Llombart a la presentació de la temporada de l'OSSC / Foto: Cugat Mèdia



"Sempre intento que hi hagi una obra al programa que cridi l'atenció. També intento introduir noves músiques de compositors i petites estrenes de compositors contemporanis", ha explicat Brotons preguntat pel periodista Jofre Llombart durant la presentació de la temporada. I és que la nova temporada de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat és, precisament, això, una proposta eclèctica per a tots els gustos amb varietat de composicions, èpoques, músics i directors.

El Teatre-Auditori serà l'escenari de totes aquestes propostes, tot i que la formació també les portarà a altres teatres catalans. Un fet que ha destacat la regidora de Cultura, Núria Escamilla, qui s'ha mostrat orgullosa de com l'OSSC porta el nom del municipi arreu.

La presentació ha comptat amb les actuacions musicals del pianista Roger Sans i de Carme Garrigó al vibràfon.

PROGRAMACIÓ DE LA TEMPORADA AL TEATRE-AUDITORI

  • Simfonia Saint-Saëns. Divendres 11 d'octubre. Dirigit per Salvador Brotons; el concert ofereix aquesta simfonia "amb orgue" número 3, acompanyada del concert per a piano número 25 de Mozart, que comptarà com a solista amb Carmen Yepes. A més, s'estrena 'Primitive Ceremony' del jove compositor Manel Torralba.

  • La 4a de Brahms. Divendres 29 de novembre. Jordi Piccorelli és el director convidat per a aquest espectacle que compta també amb el Trio da Vinci i el Triple de Beethoven. Es completa amb l'estrena de la darrera composició de Glòria Villanueva

  • Valsos i danses. Divendres 27 de desembre. Es tracta d'un clàssic esperat de la programació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat que torna a dirigir Josep Ferré. Inclou peces de Johann I, Johann II, Eduard i Joseph Strauss, a més de sorpreses de la mà de Arnau Romeu i Apollo Premadasa.

  • La 5a de Xostakóvitx. Divendres 14 de febrer. És, en paraules de Brotons, que dirigirà el concert, "la simfonia més important del segle XX". Tot un repte per a l'OSSC, que es completarà amb el concert per a clarinet número 2 de Weber amb Ionas Mercadal com a solista i "The ecstasy of Saint Teresa" de Marc Migó.

  • Clàssics vienesos. Divendres 28 de març. Amb Grigor Palikarov com a director convidat; l'espectacle oferirà l'obertura Coriolà de Beethoven, el Concert per trompeta i orquestra de Haydn i la Simfonia número 41 "Jupiter" de Mozart.

  • Concert de Sant Jordi. Divendres 25 d'abril. Un altre dels clàssics de la temporada que, sota la batuta de Salvador Brotons, portarà la Simfonia catalana de Ricard Lamote de Grignon. Es complementa amb el concert per a violencel d'Elgar amb Òscar Alabau com a solista i l'estrena d''Al·legoria al Cant dels ocells' de David Penadés-Fasar.

  • Gaudim de l'òpera. Divendres 16 de maig. Un concert "memorable", ha dit Brotons, que estarà acompanyat pel tenor santcugatenc Marc Sala, la soprano Ariadna Moraleda i la mezzo-soprano Inés Moraleda. El programa inclou la suite 'L'Arlesienne' de Bizet i els actes 3 i 4 de l'òpera Werther de Massenet.




    Salvador Brotons

    Sempre intento que hi hagi una obra al programa que cridi l'atenció. També intento introduir noves músiques de compositors i petites estrenes de compositors contemporanis.



    • Comparteix:

  • OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.