La Comissió de Patrimoni de Catalunya rebutja el projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat per la zona del Subsòl


  • Comparteix:

Des de l'Ajuntament manifesten la seva sorpresa i consideren que es tracta d'una decisió per motius 'd'oportunitat' més que no pas tècnics

Des de l'Ajuntament manifesten la seva sorpresa i consideren que es tracta d'una decisió per motius 'd'oportunitat' més que no pas tècnics

La Comissió de Patrimoni de Catalunya ha rebutjat, finalment, el projecte d'ampliació del Museu de Sant Cugat per la zona del subsòl. Des de l'Ajuntament han manifestat la seva sorpresa per aquesta decisió i han afirmat que estudiarà com donar-hi resposta, ja que segons l'alcalde es tracta més 'd'un tema d'oportunitat' que no pas d'una qüestió tècnica.

La Comissió de Patrimoni de Catalunya ha ratificat la decisió que va prendre en el seu moment la Comissió de Patrimoni de Barcelona, de rebutjar el projecte d'ampliació del Museu per la zona del subsòl.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde de la ciutat, ha manifestat la seva 'sorpresa' i la seva decepció i ha afirmat que estudiaran la manera de donar-hi resposta ja que, segons Lluís Recoder, aquesta resolució 'entra en contradicció amb múltiples actuacions en el subsòl de monuments d'interès nacional'.

Lluís Recoder

Estem molt sorpresos i ho estem valorant. L'acord es va prendre amb el vot en contra del representant dels municipis i entra en contradicció amb múltiples actuacions en el subsòl de monuments d'interès nacional.


Recordem que el projecte de l'Ajuntament preveu una ampliació del subsòl amb l'objectiu de poder-hi fer una sala d'exposicions que permeti acollir exposicions temporals amb obres de gran format, i tenir també una sala de quarantena on dipositar les obres el temps necessari després de cada exposició. Des de l'equip de govern afirmen, a més, que el projecte és totalment respectuós tant amb el perímetre de la muralla com amb el monument.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.