La cultura de la pau centra la cinquena jornada de la Universitat Internacional de la Pau


  • Comparteix:

Les accions necessàries per aconseguir una cultura de la pau van centrar ahir al matí la sessió de la Universitat Internacional de la Pau, que se celebra al Centre Borja. El director de la càtedra UNESCO de la Universitat Jaume Primer de Castelló, Vicenç Martínez Guzman, i el professor d'Economia Aplicada Arcadi Oliveras, van coincidir a demanar solucions pacífiques als conflictes i una major educació per la pau.

"Cultura de pau, cultura de guerra" era el títol de la conferència que van oferir ahir els dos professors, especialistes en l'anàlisi de conflictes. Martínez Guzman va fer un repàs de les arrels dels conflictes i va aportar una visió positiva, desmitificant el culte a la violència i a la guerra que, segons ell, és present a la nostra societat. Per la seva banda, Arcadi Oliveras va detallar les principals respostes d'acció per combatre la cultura de guerra.

Arcadi Oliveras



Segons Oliveras cal un compromís col·lectiu i personal per lluitar contra la guerra fins a les últimes conseqüències. Pel professor d'Economia Aplicada no n'hi ha prou amb dir que s'està en contra de les guerres, sinó que cal treballar intensament per la pau. Un bon exemple, segons Oliveras, seria renunciar als beneficis que suposa invertir en Telefónica, ja que aquesta multinacional té interessos en les estructures militars de països com Xile. El president de la Fundació de la Universitat Internacional de la Pau va assenyalar que un altre dels requisits per avançar cap a una cultura de la pau és que els ciutadans estiguin ben informats.

Arcadi Oliveras



Després de la conferència va tenir lloc una taula rodona en què també van participar l'historiador Pere Ortega, el psicòleg social Jaume Llansó, i la cap del Gabinet d'Integració Europea i Solidaritat de la Diputació, Dolors Renau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.