El projecte de la futura biblioteca central urbana de Mira-sol comença a caminar


  • Comparteix:

El ple ha aprovat inicialment i  per unanimitat el projecte bàsic d'aquest equipament

El ple ha aprovat inicialment i per unanimitat el projecte bàsic d'aquest equipament

Tots els grups del consistori han donat suport, aquest dilluns, a l'aprovació inicial del projecte de la futura biblioteca central urbana, que s'ubicarà a Mira-sol. Es tracta d'un equipament de 4.200 metres quadrats construïts que triplicaran l'espai de la Biblioteca del Mil·lenari i permetrà, per tant, ampliar tant el volum de documents com els diferents serveis de la biblioteca pública.

Tal i com estableix el Pla de Biblioteques de Sant Cugat, el ple municipal ha iniciat el procés per construir la futura biblioteca central urbana, que s'ubicarà a tocar de l'estació dels FGC de Mira-sol.

D'aquesta manera, s'inicien els tràmits administratius que culminaran amb la construcció d'un edifici projectat per l'arquitecte Santiago Vives i que tindrà 4.200 metres quadrats que triplicaran l'espai actual del que disposa la Biblioteca del Mil·lenari. Això permetrà ampliar també el número de documents, que passaran de 42.500 a 105.000, en un futur, passar dels 100.000 documents de préstec anuals a 300.000 o ampliar l'horari de 40 a 60 hores setmanals.

A més, el nou equipament disposarà de serveis com un auditori, sales d'estudi i per fer treballs en grup amb entrada independent o un servei de bar i cafeteria. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha assegurat que es tracta d'un projecte ambiciós i que es convertirà en un referent cultural a la ciutat.

Àngels Solé

És un projecte que promou un equipament cultural molt ambiciós, que serà un referent cultural a la ciutat i que permetrà la funció que la UNESCO atorga a les biblioteques públiques


L'inici d'aquest projecte ha estat molt ben rebut per tots els grups del consistori, que han destacat la necessitat de construir una nova biblioteca pública al municipi. PSC i ICV-EA han assegurat que aquest equipament donarà resposta a la manca de planificació del govern de CiU en aquest àmbit, mentre que des d'ERC han recordat que ja a l'any 2.000 van fer una campanya demanant una nova biblioteca i que aquest era també un dels punts de l'acord de govern municipal.

Des del PP; de la seva banda, també s'ha felicitat de l'acord però ha apuntat la necessitat d'estudiar la construcció d'un aparcament soterrat a la zona per garantir una bona mobilitat. Escoltem la portaveu popular, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

El petit inconvenient que trobem en aquesta biblioteca és el fet que no contempli tenir un aparcament soterrat. Es podria mirar de tenir-ho en compte, perquè tot i estar al costat de l'estació de FGC de Mira-sol, a mig termini farà falta


Recordem que la futura biblioteca de Mira-sol s'integra dins els Pla de Biblioteques de Sant Cugat que en el seu moment va encarregar l'Ajuntament a la Diputació de Barcelona, i que es completa amb dues biblioteques de barri -l'actual del Mil·lenari i una de nova a Vullpalleres- i amb 3 punts d'accés a Valldoreix, la Floresta i les Planes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.