L'exposició sobre els 'papers' s'inaugura dissabte al Palau Moja de Barcelona


  • Comparteix:

L'ANC estudia la possibilitat de mostrar algunes còpies als passadissos de l'Ajuntament

L'ANC estudia la possibilitat de mostrar algunes còpies als passadissos de l'Ajuntament

L'exposició que repassa la història de la lluita pel retorn dels arxius catalans confiscats durant la Guerra Civil s'inaugurarà aquest dissabte al Palau Moja de Barcelona. Paral·lelament, l'ANC no descarta la possibilitat d'exposar algunes còpies de la documentació retornada als passadissos de l'Ajuntament de Sant Cugat, per tal que la ciutadania conegui els arxius incautats que tenen relació amb la nostra ciutat.

Ja hi ha data per a la inauguració de l'exposició sobre el retorn dels documents de la Generalitat republicana que van ser incautats per les tropes franquistes. El Palau Moja de Barcelona acollirà l'acte institucional aquest dissabte a dos quarts d'una, un acte que estarà presidit per Pasqual Maragall i Ernest Benach. A les set de la tarda del mateix dissabte es farà la inauguració oberta al públic. El Palau Moja tancarà diumenge i l'exposició es podrà visitar de nou a partir de dilluns.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans i Travé, explica que l'exposició té un caràcter fonamentalment didàctic.

Josep Maria Sans i Travé

És una exposició molt didàctica. Vol explicar com es va incautar la documentació i per a què es va utilitzar. També repassa la reivindicació del retorn durant tots aquests anys.


La mostra, que després de visitar el Palau Moja farà una 'gira' per les poblacions catalanes que ho demanin, inclou l'original de l'Estatut de 1932, entre altres documents que permeten resseguir la història de la Generalitat republicana i dels arxius catalans de la Guerra Civil.

Paral·lelament, l'ANC no descarta la possibilitat d'exposar als passadissos de l'Ajuntament de Sant Cugat una petita mostra dels documents relacionats amb la nostra ciutat, a través de còpies, per tal de potenciar el seu coneixement per part de la ciutadania. Josep Maria Sans i Travé.

Josep Maria Sans i Travé

L'ANC està obert a tots els investigadors. Ben aviat es podran consultar els originals. Si hi ha prou documents, podríem col·locar algunes còpies en vitrines de l'Ajuntament.


Des de la conselleria de Cultura han informat que la documentació dipositada a l'ANC podrà ser consultada pels investigadors a partir de la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.