Els Comediants recreen 'Les 1001 nits' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La indisposició d'un dels espectadors obliga a interrompre durant 20 minuts la funció, que acaba sense més incidents

La indisposició d'un dels espectadors obliga a interrompre durant 20 minuts la funció, que acaba sense més incidents

Prop de 500 persones han assistit aquest divendres al Teatre Auditori per veure 'Les 1001 nits', el darrer muntatge dels Comediants que pretén ser una crítica a la destrucció dels llibres i la cultura. L'espectacle s'ha hagut d'aturar uns 20 minuts perquè un espectador ha sofert una indisposició i ha hagut de ser evacuat en ambulància. La direcció del muntatge ha decidit escurçar l'obra, que ha finalitzat sense més incidents.

'Les 1001 nits', el darrer espectacle dels Comediants, ha reunit gairebé 500 santcugatencs aquest divendres al Teatre-Auditori. El muntatge d'aquest grup teatral català està a punt de finalitzar la seva gira per Espanya, on ha visitat ciutats com Bilbao i València, entre d'altres, i instal·lar-se durant uns mesos al Teatre Tívoli de Barcelona. No obstant això, per al director de l'obra, Joan Font, venir a Sant Cugat és molt especial.

Joan Font

Vinc aquí perquè amb Sant Cugat hi ha una història (amb el teatre, amb els projectes futurs...) i també perquè m'agrada venir. Hi ha un lligam. També perquè era en català, que feia temps que la fèiem en castellà.


'Les 1001 nits', que es va estrenar en català al Festival de Peralada del 2005, és una dura crítica a la destrucció de llibres i biblioteques per la mà de l'home, que en tantes ocasions s'ha donat al llarg de la història. De fet, el plantejament del muntatge sorgeix a partir d'uns fets reals, quan un incendi va cremar i destruir la Biblioteca Nacional d'Iraq després de l'entrada de les tropes nord-americanes a Bagdad. El foc va cremar més d'un milió de llibres, entre els quals hi havia exemplars originals de 'Les 1001 nits', un clàssic de la literatura oriental.

En l'obra d'aquest divendres, els Comediants no han tingut una actuació gens tranquil·la. Quan tot just feia una hora que l'espectacle havia començat, un espectador de mitjana edat ha patit una indisposició i ha hagut de ser evacuat en ambulància. Això ha obligat a encendre els llums i aturar l'obra uns 20 minuts. Joan Font explica quines decisions han pres els Comediants i com s'ha sentit.

Joan Font

Hem tallat algun tros per no allargar-ho. És una sensació estranya. Quan hi ha un defecte tècnic t'enfades, però aquesta és una situació que et deixa descol·locat perquè pateixes.


Abans d'instal·lar-se a Barcelona, els Comediants visitaran Reus i Alcobendas (Madrid).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.