Les visites de Companys a Sant Cugat centren la conferència de la Diada


  • Comparteix:

Figueres, durant la conferència

Figueres, durant la conferència

L'historiador Josep Maria Figueres afirma que les visites a Sant Cugat de Lluís Companys van ser fonamentals per la construcció de la seva imatge pública i per assolir més tard la presidència de la Generalitat. Així ho ha dit en la conferència 'Les visites de Lluís Companys a Pins del Vallès' que ha tancat els actes de l'Onze de Setembre.

Sant Cugat va rebre 6 visites de Lluís Companys durant els anys 20 i 30 per motius més o menys importants, però que reflectien les problemàtiques de la història de la Catalunya contemporània. Companys va visitar Sant Cugat durant la República, durant la Guerra i durant la creació de la Unió de Rabassaires, entre d'altres. L'historiador de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB), Josep Maria Figueres, ha afirmat que aquestes visites van ser fonamentals en la construcció de la seva imatge pública.

Així ho ha dit en la conferència 'Les visites de Lluís Companys a Pins del Vallès' que s'ha celebrat al claustre del Monestir i que ha tancat els actes de la Diada Nacional. Per Figueres, tant Sant Cugat com Sabadell van ser peces fonamentals en la seva construcció com a personatge polític i que sense elles no hagués arribat a ser president.

Josep Maria Figueres

Va ser una activitat frenètica durant els anys 19, 20 i 21. Cada setmana visitava pobles del Penedès, el Vallès, etc. Aquesta activitat el dóna a conèixer i fa que tingui una gran base de suport amb els rabassaires.


L'historiador de la UAB ha destacat com a més significativa de les visites de Companys la que va fer el 1919. Va ser el primer míting a Sant Cugat i es va fer a la sala Tadeu.

Josep Maria Figueres

A nivell local la més representativa va ser la de la sala Tadeu el 1919, on es va fer el primer míting i on la gent s'ha d'esperar al carrer.


Figueres ha afegit que Companys va ser president perquè es va construir una imatge gràcies al fet de ser director de la revista 'L'Avenir' de Sabadell, de la seva direccció de la també revista 'La Terra' i perquè va ser diputat per Sabadell en tres ocasions.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.