La plaça d'Octavià acollirà aquest diumenge el 27è Aplec de la Sardana


  • Comparteix:

La regidora de Seveis Personals, Àngels Ponsa, i la presidenta de l'Entitat Sardanística, Carme Casadejús, a l'acte de presentació de la sardana 'Gaudeaumus'

La regidora de Seveis Personals, Àngels Ponsa, i la presidenta de l'Entitat Sardanística, Carme Casadejús, a l'acte de presentació de la sardana 'Gaudeaumus'

Aquest diumenge, la plaça d'Octavià acollirà l'estrena de la sardana del Mil·lenari, dins la 27ena edició de l'Aplec de la Sardana. 'Gaudeamus', de Joaquim Soms, serà interpretada per quatre cobles a la una del migdia.

'Gaudeamus' és un encàrrec que l'alcalde Lluís Recoder va fer a Joaquim Soms, després que finalitzés l'Aplec de la Sardana de l'any passat. Soms va escriure la seva primera sardana al 15 anys, però va ser durant la Guerra Civil quan va composar una de les seves peces més significatives, 'Catalans a l'Alcarria'. El compositor també és responsable de la sardana 'Pi d'en Xandri'.

La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha afirmat que estrenes com aquesta potencien les tradicions populars:

Àngels Ponsa

Amb 'Gaudeamus' potenciarem més el floklore de la nostra ciutat


La trobada, organitzada per l'Entitat Sardanística comptarà amb la participació de la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Principal del Llobregat, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Mediterrània. Les quatre tocaran conjuntament la sardana 'Gaudeamus', a la una del migdia.

Carme Casadejús és l'impulsora de l'Entitat Sardanística i ha recordat la tasca que va fer després de la repressió franquista.

Carme Casadejús

M'agraden molt les sardanes, per això vaig impulsar-les a la ciutat després de la repressió franquista


La jornada de diumenge començarà , a la Plaça Octavià, a partir de les 10 del matí amb la interpretació de 17 sardanes. I a partir de les 4 de la tarda, s'interpretaran 17 més. Durant la trobada es farà el concurs de colles improvisades. Aquest és el tercer any que l'Entitat Sardanística organitza l'Aplec de la Sardana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.