El Camí dels Monjos serà una realitat al setembre del 2007


  • Comparteix:

El Camí dels Monjos tornarà a ser una realitat a finals de 2007. Sant Cugat, Terrassa, Matadepera i Sant Quirze s'han proposat recuperar la història i preservar l'entorn natural d'aquest camí medieval que uneix el Monestir de la nostra ciutat amb el de Sant Llorenç. La Diputació de Barcelona s'encarregarà de senyalitzar les rutes i editar una guia turística.

Els Ajuntaments de Sant Cugat, Terrassa, Matadepera i Sant Quirze han unit esforços per recuperar una ruta històrica de comunicació durant l'Edat Mitjana, el Camí dels Monjos. Aquest projecte vallesà vol preservar i promocionar l'entorn natural i cultural d'una via central de comunicació a l'època medieval.

Els representants municipals han coincidit a destacar el treball conjunt per preservar una via de comunicació històrica. Escoltem l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro.

Pere Navarro

La protecció del medi natural, la recuperació històrica i mirar cap al futur són projectes potents per treballar de forma conjunta.


El Vallès s'ha convertit en una comarca industrial i ha rebut un nombre de nouvinguts elevat. Per aquest motiu, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, assegura que la recuperació del Camí dels Monjos ajudarà a crear una 'identitat col·lectiva'.

Lluís Recoder

Contribuirem a recuperar la identitat local i col.lectiva. Això és important en muncipis que han patit un gran creixement.


La Diputació de Barcelona s'encarregarà de la senyalització de les rutes i l'edició de la guia turística mentre que cada muncipi serà responsable de l'adequació i manteniment de les vies.

Els 25 quilòmetres del Camí dels Monjos uneixen els monestirs benedictins de Sant Cugat i Sant Llorenç de Munt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.