La Flama del Canigó arriba per segon any a la ciutat


  • Comparteix:

Sant Cugat ja té una nova tradició. Per segon any consecutiu, la Flama del Canigó ha arribat a la ciutat i ha encès la foguera de Sant Joan, una de les 30.000 que amb el mateix foc s'han encès a tots els Països Catalans. La tradició va néixer l'any 1955 a la Catalunya Nord, i des de llavors cada any són més els pobles i ciutats de parla catalana que hi participen.

La flama es manté encesa durant tot l'any al Castellet de Perpinyà. La vigília de Sant Joan es puja al cim del Canigó, des d'on grups de voluntaris la recullen i la porten a centenars de pobles i ciutats, com és el cas de Sant Cugat.

D'aquesta manera l'alcalde, Lluís Recoder, ha donat la benvinguda de la Flama a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

La ciutat de Sant Cugat dóna la benvinguda a la Flama del Canigó, símbol de confraternitat amb tots els pobles i ciutats dels Països Catalans.


L'alcalde ha recordat que fa un any l'Ajuntament va aprovar una moció a favor de declarar aquesta festa com a Festa Nacional dels Països Catalans, afegint-se als nombrosos pobles i ciutats que ja ho han fet.

A continuació s'ha llegit un manifest on s'ha explicat el significat de la Flama. Escoltem la periodista santcugatenca Montse Soto.

Montse Soto

La Flama del Canigó és la voluntat de participar del compromís nacional. És el crit que elevem en la nit per trencar la passivitat, el victimisme, l'ajupiment, per tornar a ser amos de nosaltres mateixos.


Un miler de santcugatencs han acudit a la plaça d'Octavià per celebrar l'arribada de la flama. La majoria s'han mostrat satisfets d'aquesta nova tradició i esperen que es consolidi.

Participants

M'ha semblat molt maco, és la primera vegada que venim i ens ha agradat. Està molt bé, jo espero que es continuï fent i que es consolidi.


La festa ha comptat amb actuacions dels bastoners, les diferents corals de la ciutat i una ballada de sardanes. Després de l'encesa de la foguera, hi hagut coca i beguda per tothom i s'han llençat focs artificials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.