Porcel recela de Frankfurt com a impulsor de la literatura catalana


  • Comparteix:

L'escriptor resident a Sant Cugat i convidat a la Fira de Frankfurt, Baltasar Porcel, descarta que aquest esdeveniment serveixi per impulsar la literatura catalana. Porcel considera que tot aquest esforç 's'hauria de dedicar al món editorial, universitari i de les seccions culturals als mitjans de comunicació'.

Segons Porcel en una entrevista a ACN, per millorar la situació de les lletres catalanes cal canviar la 'premissa de la quantitat per la qualitat' i 'posar gent intel·ligent ' al capdavant de les responsabilitats. Un fet que, segons Porcel, no s'ha acabat de donar-se en el cas de la Fira de Frankfurt.

Per l'autor de novel·les com 'Els argonautes' i 'Olympia a mitjanit', la literatura catalana no pot competir amb l'espanyola, ja que 'hi ha més llibres i més mitjans de difusió en castellà'. Per a l'escriptor, 'embarcar-se en en aquesta competició és tenir l'as de perdre'.

L'escriptor ha assegurat que la literatura catalana 'no ha necessitat la Fira de Frankfurt per existir o subsistir' i que 'passi el que passi continuarà existint tot sota les mateixes condicions'. Tot i això, Porcel veu amb bons ulls l'esdeveniment com un impulsor de les traduccions en català.

Baltasar Porcel és autor de novel·les, contes, llibres de viatges, proses narratives, articles d'opinió i peces teatrals, entre d'altres. Ha estat guardonat amb premis com el premi Josep Pla, el Prudenci Bertrana, el Premi Sant Jordi i el Ramon Llull entre d'altres. A més, és premi d'Honor de les Lletres Catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.