Porcel recorda els lligams entre les cultures mediterrànies en el discurs de cloenda a la Fira de Frankfurt


  • Comparteix:

L'escriptor santcugatenc Baltasar Porcel ha acomiadat la Fira del Llibre de Frankfurt donant el relleu a la cultura turca. En el seu discurs de cloenda, Porcel ha remarcat els vincles que uneixen les cultures mediterrànies, especialment la turca i la catalana que, segons ha dit, comparteixen 'un mar ple de suggeriments'.

La Fira del Llibre de Frankfurt 2007 ha finalitzat aquest diumenge després de sis dies dedicats al sector editorial i amb la cultura catalana com a convidada. L'autor resident a Sant Cugat Baltasar Porcel ha estat l'encarregat de pronunciar el discurs de cloenda i passar el testimoni a la cultura turca, que serà la propera convidada d'honor.

Porcel ha fet especial referència a les relacions culturals entre els diferents pobles del Mediterrani que configuren 'un gran fruit universal'. En el seu discurs, titulat 'El llibre, el Cel i la Terra', l'autor ha deixat de banda les tensions polítiques actuals i ha destacat la diversitat i riquesa cultural dels països Mediterranis i els lligams que s'estableixen entre ells, a causa de les reduïdes dimensions del mar. Porcel s'ha referit també a la llengua com a 'casa de l'ànima'

L'escriptor mallorquí ha desatacat, a més, el lligam literari i històric entre Catalunya i Turquia, que comparteixen un passat de domini grec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.